Citat:
În prealabil postat de catalin2
Despre diac. Ica jr. am citit de mai multe ori despre unele din conceptiile sale preluate din ecumensim, una din nelamuriri e si editarea acelei carti a pr. Costache in care e si domnia sa cu un fragment alaturi de evolutionismul teist al lui Kalomiros. De obicei cei ce isi insusesc unele conceptii moderniste au si o oarecare aplecare spre evolutionismul teist.
|
Dacă n-aș fi obișnuit deja cu sfertodoctismul tău și vehicularea de falsuri, prejudecăți și gogomănii la mâna a treia, probabil că m-aș fi iritat din nou, precum s-a întâmplat ieri cu un alt user din aceeași categorie cu tine.
Și acum critici o carte din care n-ai citit un cuvânt, nici măcar nu te-ai uitat peste cuprins ca să-ți spoiești iluzia de "erudiție critică" cu puțină credibilitate.
În cartea, editată într-adevăr de Deisis, sub titlul "Sfinții Părinți despre originile și destinul cosmosului și omului",
părintele diacon Ioan Ică jr. nu are niciun text. Cei care vorbesc întotdeauna în necunoștință de cauză, îl confundă mereu pe părintele diacon Ioan Ică jr. cu tatăl său, preotul profesor Ioan Ică sr. Iar cartea pe care o terfelești de la o mie de mile depărtare de capacitatea înțelegerii tale, a fost îngrijită și prefațată de părintele profesor Ioan Ică s(enio)r, cu un text de bază aparținând lui Alexandros Kalomiros plus două eseuri semnate de diaconul Andrei Kuraev și preotul Doru Costache. Cei care au citit-o într-adevăr, și sunt posesori ai unui bagaj cultural suficient de solid pentru a pricepe ceva din ea, au observat că lucrarea nu livrează certitudini gata confecționate, ci doar oferă o bază pentru o dezbatere calmă, negrăbită și competentă asupra cosmogoniei, cosmologiei și antropologiei creștine, pornind de la o schiță de demonstrație a faptului că lucrurile pot fi văzute și altfel, fără a părăsi terenul ferm al Tradiției. Că unii pigmei hermeneutici s-au grăbit că vadă această carte ca pe un fel de rampă de lansare pentru o ideologie concurentă cu cea culcușită în mintea lor, reacționând violent și gregar, e altă poveste.