Servus Marian!Citind postarile tale ulterioare,mi-au atras atentia cateva aspecte pe care le-am subliniat si care cumva imi dau impresia (te rog frumos sa imi spui daca este asa,pentru ca nu doresc sa fac interpretari) ca esenta situatiei cu care va confruntati ca si cuplu se afla dincolo de aspectul religios...
Citat:
În prealabil postat de IonescuMarian
Stiu ca nu putem fi perfecti, nici nu caut perfectiunea...dar nici nu doresc sa stau cu o persoana cu care sa ma cert/contrazic in fiecare zi.
|
- inteleg ca in interiorul tau crezi ca aceste certuri si contraziceri ar urma si dupa casatorie.Deci,ele nu au neaparat ca subiect latura religioasa a legaturii voastre.Si atunci,cumva am sentimentul ca o parte din acest puzzle al relatiei voastre lipseste,cel putin din modul in care l-ai expus aici,pentru ca,se pare ca mai exista si alte aspecte ale vietii voastre personale care genereaza conflicte.
Citat:
Ea incepe discutii de la lucruri simple, cand nu zic un lucru mic/simplu , vede negru in fata ochilor, si desparte firul in 4. De asemenea, se intampla sa ii dau un mesaj simplu, si isi face fel de fel de ganduri, de parca i-as scrie metafore si se gandeste la semnificatia cuvintelor.
I-am spus ca vreau sa ne relaxam, sa fim mai calmi pentru ca viata e scurta iar noi stam majoritatea timpului incordati, suparati si nemultumiti.
|
-pai da,exact ce spuneam mai sus.Ma intreb,de unde pleaca aceasta tensiune intre voi doi...
Citat:
Am deschis subiectul casatoriei ca doresc sa fac acest pas, dar vreau sa simt si eu cu adevarat, nu doar sa fiu constrans de situatie ( de ea ) sau de religie. ( sa nu traim in pacat).
|
- sigur,intrebarea este,ce anume te-ar face sa simti cu adevarat sa faci acest pas?Facand un exercitiu de imaginatie,esti sigur ca daca acum ai avea un cont frumos in banca,asta te-ar face sa
simti sa te casatoresti cu ea si ai alerga drept la biserica si starea civila? :)
Citat:
Imi place sa cred ca daca ea ma iubeste cu adevarat
|
- uneori cuvintele noastre exprima mai multe decat am dori chiar noi sa credem sau sa vedem...iti place sa crezi ca te iubeste,insa se pare ca nu esti prea convins in interiorul tau de acest fapt.Adica,nesiguranta resimtita in relatie pare ca este de ambele parti si ce am incercat sa evidentiez prin sublinierile de mai sus este ca poate,ar ajuta mai mult pentru a va clarifica situatia sa priviti in fapt principala cauza care genereaza aceasta nesiguranta si semne de intrebare dintre voi doi...