Citat:
În prealabil postat de Marinescu
De apare inchinarea la icoane desi porunca imi spune sa nu-mi fac chip, imagine ?
De ce ....? Una spune Scriptura unde gasesc sfintele porunci si alta sustine Sf. Biserica?
|
Nu spune sa nu imi fac chip, ci chip cioplit, referindu-se la paganismul, care era in acea vreme in floare, si din pacate reinvie in zilele noastre.
Icoana nu e chip cioplit, ci e imaginea Domnului Iisus Hristos, Care s-a intrupat si despre Care stim cum a aratat. Icoana o mai infatiseaza pe Maica Domnului, care iarasi, a fost om ca si noi si care inca se mai arata celor, care sunt la ananghie. La fel si Duhul Sfant. In acest sens poti citi marturiile impresionante ale Aspaziei Otel Petrescu:
http://melidoniumm.wordpress.com/201...transfigurata/
Dar cati sfinti nu au intervenit, cand oamenii au avut nevoie de ajutor! Cum sa nu le faci icoana, cand bisericile, de cand sunt ele, au fost pictate cu icoane?!? Oamenii alearga multi km pentru a se ruga la o icoana facatoare de minuni.
Evreii trebuiau sa se apere de inchinarea la idolii paganesti; de aici porunca "Sa nu iti faci chip cioplit!". Noul Testament ne aduce iertarea si dragostea de dusmani, asa cum ne-a aratat Fiul lui Dumnezeu.
NT este un pas inainte fata de VT. Invatati fiind cu legea blanda a NT, nu cred ca noi am mai putea trai dupa legea Vechiului Testament.
Iar duminica o sarbatorim caci este ziua Invierii Domnului, Inviere care a adus atat bine crestinilor. Este ziua, in care omul a fost revolutionat si restaurat. Iisus Hristos a schimbat din temelii omenirea.