Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.01.2013, 11:42:16
Laura19
Guest

Implicit

VICTOR ȘTEFANOV, EROU-MARTIR
23 august 1967 – 23 decembrie 1989

S-a născut în București. A terminat Școala generală nr. 195. A absolvit Liceul Industrial nr. 26, treap*ta a II-a, la seral. A lucrat la întreprinderea Accesorii Metalice ca modelator. A terminat armata cu gradul de fruntaș. În vara anului 1987 a susținut examen la școala de ofițeri din Brașov. Avea abia 22 de ani, lucra la tipografia Bucureștii Noi.

„Pe 21 decembrie a venit acasă, ca de obicei, la ora trei. Era foarte grăbit, n-a mai avut răbdare nici să mănânce, dar mi-a zis: «Nu știi ce-i afară? Ține radioul deschis!»; apoi a fugit și a coborât scările în goană. Am rămas pe palier, cu mâna întinsă spre lift… S-a întors seara. Era ora nouă. Galben, tras, foarte speriat și obosit: «Abia am scăpat! Erau să mă aresteze. O jale! Am văzut cu ochii mei un copil călcat de un tanc. Avea flori albe în mână!…»

A stat întins cam o jumătate de oră. A venit lângă mine: «Nu pot să dorm, mamă. Am înaintea ochilor imaginea copilului zdrobit de tanc… și florile lui albe. Nu mai pot. Nu pot să fiu laș! Nu plec pentru mine sau pentru tine. Pentru toți plec! Înțelegi?» Nu-mi puteam stăpâni plânsul. Victor avea lacrimi în ochi și se străduia să-mi zâmbească. O ultimă imagine a copilului meu…

N-am știut nimic despre el până în ziua de 30 decembrie. Am fost anunțată că a decedat în urma unei operații foarte grele. Fusese grav rănit. N-a putut fi salvat.

Acum, în locul acela din cameră în care am avut ultima discuție, îmi apare mereu. Ca atunci, cu ochii plini de lacrimi și cu un zâmbet chinuit în colțul gurii… Stăm de vorbă, în felul nostru… Calm, cuminte, așa cum ne-am înțeles întotdeauna…”
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sa ne rugam pentru colega noastra Lilith23 ! Melissa Rugaciuni 74 27.06.2011 19:59:40
Pentru o innoire a Sfantului Botez in Biserica noastra ortodoxa kesarion_breb Biserica Ortodoxa Romana 0 22.07.2010 22:22:06
Pentru Vasilica colega și prietena noastră de pe forum cristiboss56 Umanitare 1 23.06.2009 12:10:02
Semnati pentru libertatea de expresie alexandra28again Generalitati 34 27.01.2009 21:43:27