Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.12.2012, 11:41:17
MariaElena
Guest

Implicit Dumnezeu sa ne ajute sa fim crestini

Citat:
În prealabil postat de TunsDiana Vezi mesajul
Aveti dreptate ca nu trebuie sa ne laudam cu milostenia pe care o facem dar.....

Doamna, sa fim seriosi daca o luam asa, cine este crestin cu adevarat? Cine este bun, smerit, drept, bland, intelept, rabdator, iertator? D-voastra sunteti? Eu recunosc ca nu sunt.

Daca si faptelor bune ajungem sa le dam conotatii rele, daca privim cu rautate si printr-o oglinda stramba, strambam si ce este facut cu intentii bune.

E si el un om ca noi cu calitati si defecte. Nu trebuie sa il judecam ca nu stiu daca noi suntem mai buni. Eu cred totusi ca e bine ca vorbeste despre Dumnezeu, chiar si la TV, merge la biserica, da bani preotilor, ajuta, si la Athos, a construit case oamenilor la inundatii, a dat bani oamenilor saraci, a inmormantat pe banii lui boschetarii pe care primaria nu vroia sa ii ingroape etc. Care politicieni au mai procedat ca el eu n-am vazut nici unul sa ajute oamenii, sa dea bani la biserici, sa fie credinciosi, ei nu au facut altceva decat sa urmeze propriul interes si sa taie pe salarii etc.

Vi se pare ca toata discutia de pe topicul pe care ne aflam (despre alegeri) a fost o discutie crestina, in lumina cuvantului Lui Dumnezeu? A fost strabatuta de la un capat la altul de un fior de dragoste crestina, intelegere si bunatate, acceptare si toleranta? NU. A fost un fel de „schimb de idei” presarat cu rautati, cu puneri la punct intr-un limbaj putin prietenos, pentru apararea/judecarea unor politicieni, nu in sustinerea unor principii. Am clevetit cu totii; ne-am judecat unii pe altii si i-am judecat pe altii, in loc sa ne rugam mai mult, sa ne smerim (atat cat putem) sa ne pregatim sa-L primim pe Mantuitorul Iisus Hristos in sufletul nostru, de sarbatoarea Nasterii Sale.

Credeti ca ne iubim aproapele atunci cand, chiar daca il ajutam, il numim "boschetar"?

Crestinismul este religia Iubirii. Daca-L iubesti pe Domnul Dumnezeu, il iubesti si pe aproapele tau ca pe tine insuti. Iubirea de Dumnezeu cuprinde si iubirea aproapelui. Cine-L iubeste pe Dumnezeu nu poate sa urasca, sa discrimnineze, sa fure, sa insele, sa leneveasca, sa distruga Natura (toata creatia lui Dumnezeu), nu poate sa jigneasca etc. Unde e iubire, nu poate exista: ura, rautate, josnicie, mandrie, fatarnicie, abuz etc.

In numele acestei iubiri va rog frumos sa ma iertati.
Dumnezeu sa ne ajute sa fim crestini.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Dilema luciamanta Pocainta 7 09.04.2012 20:57:46
Dilema Azzuurra Generalitati 32 06.10.2011 14:10:28
dilema Mirela0110 Generalitati 26 07.06.2011 14:42:08
Dilema Adriana-Simona Biserica Romano-Catolica 11 24.01.2011 15:01:19
Rezultatele alegerilor din Republica Moldova mihailt Generalitati 2 29.11.2010 17:44:29