Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.09.2012, 18:14:17
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Din pacate, Catalin, exista nenumarate argumente si dovezi stiintifice puternice, foarte tari, pentru sustinerea evolutionismului. Scrie in manualele scolare actuale, cele de biologie.
Sunt insa si lacune, dileme inca provocatoare pentru oamenii de stiinta, insa o caracteristica definitorie a stiintei este aceea de a avansa pas cu pas, din aproape in aproape, cu tenacitate multimilenara. Asa s-a ajuns, printre altele, la a calatori cu nave spatiale... Nu dintr-o data, ci treptat, cu munca multa, cu sacrificii de nespus, cu smerenie, cu geniu. Si cu voia lui Dumnezeu, dupa credinta mea.
Uite-l pe Edison! A inaintat pas cu pas, pret de peste 1000 de incercari ratate, pentru ca noi doi sa citim chiar acum la lumina becului...
Are si evolutionismul dovezile si cuceririle lui.
E usor sa negam totul. Greu e sa cunoastem bine domeniul, mai intai...
Cezar, eu am scris zeci de mesaje numai pe forumul acesta despre evolutionism, am dat si interpretarea sfintilor la Facere, am analizat si dovezile evolutionismului si am scris si de ce chiar teoria stiintifica este contrazisa de cercetarile stiintifice. Din pacate cine are o conceptie cu greu o mai schimba, dar se poate. De exemplu ai dat ieri un citat din Sfantul Teofan Zavoratul, care rezuma cam tot ce spun eu de cand am intrat pe forum. Si l-ai dat tu, nu eu, desi acum ceva timp nu credeai exact ce scrie acolo.
Argumentele si dovezile evolutionismului sunt sublime, dar lipsesc cu desavarsire. Eu scriu tot timpul de dovezi impotriva, dar argumente pentru evolutionism nu da nimeni. Singurul argument pe care il repeta si ateii este ca trebuie sa ii crezi pe oamenii de stiinta, noi pamantenii obisnuiti nu putem intelege aceste lucruri pentru ca trebuie sa avem zeci de ani se studiu.
In legatura cu cartile de biologie (in legatura cu evolutionismul, stii ca au fost proteste ale societatilor umaniste ca a fost scos din scoli ca materie), tot Remus Cernea si alti atei erau deranjati ca au aparut manuale de biologie creationiste, avizate de Ministerul Invatamantului. Iata unul din ele: http://alt-om.com/manual-de-biologie-creationist/
In legatura cu manualul clasic de biologie (ce contine teoria evolutionista), exista de mult timp o lucrare ortodoxa ce analizeaza toate erorile din aceste manuale: http://www.sfaturiortodoxe.ro/evolutionism.htm

Daca cineva vrea sa afle adevarul despre hinduism nu-l va afla daca studiaza doar hinduismul, nu si ce spune ortodoxia despre hinduism. Altfel va afla de la ei ca e cea mai buna religie. Tot asa, daca cineva vrea sa afle adevarul despre evolutionism nu are cum sa-l afle daca citeste doar cartile despre evolutionism, nu si cele ortodoxe despre acest subiect sau cele creationiste.

Tags
creatie, darwin, evolutie, habotnici, maimute

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
CREATIE sau EVOLUTIE? C.tin Teologie si Stiinta 550 30.09.2017 17:36:17
Teoria Big-Bang-ului il exclude pe Dumnezeu din Creatie neica_nimeni_altul Teologie si Stiinta 59 27.11.2012 12:25:23
creatie sau evolutionism? codana Generalitati 11 15.09.2010 19:10:27
Crezi in evolutie? radugherasim Teologie si Stiinta 680 07.03.2010 19:25:54
Evolutie sau involutie? silverstar Generalitati 34 17.02.2007 22:09:45