![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Argumentele si dovezile evolutionismului sunt sublime, dar lipsesc cu desavarsire. Eu scriu tot timpul de dovezi impotriva, dar argumente pentru evolutionism nu da nimeni. Singurul argument pe care il repeta si ateii este ca trebuie sa ii crezi pe oamenii de stiinta, noi pamantenii obisnuiti nu putem intelege aceste lucruri pentru ca trebuie sa avem zeci de ani se studiu. In legatura cu cartile de biologie (in legatura cu evolutionismul, stii ca au fost proteste ale societatilor umaniste ca a fost scos din scoli ca materie), tot Remus Cernea si alti atei erau deranjati ca au aparut manuale de biologie creationiste, avizate de Ministerul Invatamantului. Iata unul din ele: http://alt-om.com/manual-de-biologie-creationist/ In legatura cu manualul clasic de biologie (ce contine teoria evolutionista), exista de mult timp o lucrare ortodoxa ce analizeaza toate erorile din aceste manuale: http://www.sfaturiortodoxe.ro/evolutionism.htm Daca cineva vrea sa afle adevarul despre hinduism nu-l va afla daca studiaza doar hinduismul, nu si ce spune ortodoxia despre hinduism. Altfel va afla de la ei ca e cea mai buna religie. Tot asa, daca cineva vrea sa afle adevarul despre evolutionism nu are cum sa-l afle daca citeste doar cartile despre evolutionism, nu si cele ortodoxe despre acest subiect sau cele creationiste. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
dar ai aceeași atitudine și față de cei credinciosi? și lor le spui că nu trebuie citita doar versiunea biblică, ci și cea a lui Dawkins? ps:dacă evolutionismul nu are dovezi, creationismul are? |
|
|||
|
|||
![]()
Ceea ce se promoveaza in cercurile crestine, in principal fundamentaliste, din SUA sub denumiri precum "intelligent design" (in ultimul timp) sau "creationism stiintific" (mai mult pana prin anii 1980) nu este altceva decat o critica a unor aspecte ale teoriei evolutiei. In esenta, promotorii acestor variante religioase pretind, mai mult sau mai putin intemeiat, ca teoria evolutiei nu poate explica anumite probleme si apoi declara ca singura solutie este apelul la o inteligenta superioara.
Motivul pentru care termenul de "creationism stiintific" a fost inlocuit cu cel de "intelligent design" este pur juridic, un artificiu folosit pentru a le da mai multe sanse in procesele care au avut loc in diverse locuri din SUA. Cercurile religioase incearca astfel sa ocoleasca niste prevederi legale care interzic promovarea unei religii in scolile publice. In afara de acest aspect mai mult "estetic", ideile promovate sunt practic identice. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am invatat cat de cat sa tec peste frazele de ideologie tampa si sa culeg vreun bob de nectar. Insa nu cred ca e un material prost, daca l-a recomandat Cristi. Poate te-ai grabit un pic, stiu si eu... Mai bine citim, mai intai! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
a) nu pot crede in evolutionism, ca nu e Dumnezeu ca sa cred! b) un om de stiinta este in mod natural preocupat de teoriile stiintifice; le studiaza, reflecteaza etc. c) in stiinta NOI CERCETAM, NOI NU CREDEM! De crezut credem DOAR in Dumnezeu (cei care nu suntem atei). Poti separa borcanele? Pleeeeeease...!..:) Una e sa cercetezi lumea si teoriile oamenilor despre ea, alta e sa crezi in Dumnezeu! Daca vezi un argument deocamdata valid intr-o teorie, nu poti sa-l arunci la cos doar pentru ca ti se pare ca acesta contrazice Biserica sau credinta ta. Cercetezi mai departe! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu asa se dezbat teoriile stiintifice. Am gresit ca m-am bagat in treaba asta pe topic. Ma retrag. E numai vina mea... Nu asa se poarta discutiile serioase, cu miza reala. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu spuneam ca in ortodoxie e adevarul, nu il poti afla daca studiezi hinduismul sau altele. Adevarul intreg despre hinduism il afli din ortodoxie, nu din hinduism. Creationismul biblic are ca dovada pentru un credincios faptul ca e comunicat chiar de Dumnezeu (lui Moise) si e intarit de interpretarea sfintilor. Pe langa asta exista creationismul stiintific, care aduce si argumente stiintifice. Da, are si dovezi si demostreaza si ca teoria evolutionista (singura ce i se opune) este falsa. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este logic sa cercetezi lumea si teoriile oamenilor despre ea cu credinta in Dumnezeu, nicicum altfel; astfel apar imediat argumetele despre evolutionism. |
![]() |
Tags |
creatie, darwin, evolutie, habotnici, maimute |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
CREATIE sau EVOLUTIE? | C.tin | Teologie si Stiinta | 550 | 30.09.2017 17:36:17 |
Teoria Big-Bang-ului il exclude pe Dumnezeu din Creatie | neica_nimeni_altul | Teologie si Stiinta | 59 | 27.11.2012 12:25:23 |
creatie sau evolutionism? | codana | Generalitati | 11 | 15.09.2010 19:10:27 |
Crezi in evolutie? | radugherasim | Teologie si Stiinta | 680 | 07.03.2010 19:25:54 |
Evolutie sau involutie? | silverstar | Generalitati | 34 | 17.02.2007 22:09:45 |
|