Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.08.2012, 13:07:48
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurastifter Vezi mesajul
Îmi cer iertare dacă mesajul meu a fost nepoliticos sau v-a tulburat starea sufletească. Nu pot tăcea... din respect față de străbunicul meu mort la canal doar pentru că aparținea unei categorii sociale indezirabile pentru ideologia ateist-comunistă. Nu pot tăcea, de asemenea, din respect față de bunicul meu, care a fost anchetat de către Securitate doar pentru această simplă afirmație, rostită între prieteni: "dacă ar începe acum un război între ruși și americani, ar câștiga americanii". Mă simt datoare să scriu acestea și pentru că rudele din patea tatălui meu au fost prigonite doar pentru "vina" de a fi fost... de origine germană. Nu în ultimul rând, cred că noi, tinerii creștini, avem datoria de a reacționa împotriva comunismului de câte ori avem prilejul, din dragoste și recunoștință față de zecile de mii de martiri ai lui Hristos care, cu prețul vieții lor, s-au opus acestei ideologii criminale.

Dumnezeu să fie cu dvs!
Nu ai pentru ce sa-ti ceri iertare. Iti smit durerea si cred eu ca te inteleg mai bine decat las sa se descopere in aparenta. Rugamintea mea este sa incerci sa te rupi de "tragedie", cu atat mai mult daca a avut loc in familie. Comunismul a fost "parfum", fata de ceea ce traim acum. Schimbarile care au loc in sufletele acestei generatii ca si a celor ce (nadajduiesc ca) vor urma, au o directie unica: risipirea, caderea, deznadejdea. Cei care au fost in inchisorile comuniste, dupa niste ani au inteles ESENTIALUL. "Binecuvantata fii, inchisoare"... Citeste fara ura si fara partinire ceea ce ne-a ramas de la cei care au devenit sfinti. Sunt unii care au avut sansa sa iese din inchisoare, fara nici un fel de compromis, dar au inteles ca abandonand inchisoarea, il abandonau pe Hristos. Acei sfinti sunt acum grabnic ajutatori noua, cei pacatosi care avem la indemana toate slabiciunile lumii si pe majoritatea dintre ele, chiar le si traim. Noi poate inca mai suntem constienti ca sunt patimi, dar copiii nostri le vor lua ca si firesti, ca doar o viata avem ce merita traita din plin. In plus, toate proopocirile legate de comunism, sustin aceleasi lucru": nu de "balaurul" de la rasarit trebuie sa ne temem, fiindca acela nu ne poate lua sufletul, ci de cel care ne ofera totul cu zambetul pe buse, dar ne transfera identitatea in catastiful lumii intunecate...

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Cum pot "aduce" pe cineva drag la credinta? lourdes19 Generalitati 2 19.10.2010 12:06:29
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42
"Interconfesionalitate" in aceeasi credinta praxis Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 0 18.11.2008 12:42:40