![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu cred ca a fi "sfant" nu inseamna a fi „virtuos” si nici a fi „merituos”, macar ca rasplata finala pe care o da Domnul este a celor „merituosi” care s-au aratat „virtuosi” in viata lor, urmand pe Domnul.
Sfintenia nu o vad ca o rasplata ci mai degraba ca pe o chemare si o pozitie. Cuvantul spune despre credinciosi „chemati sa fiti sfinti”, sau „fiti sfinti”, sau „sfintiti-va pe mai departe”... Eu mai degraba impartasesc defintitia „sfant = chemat (de sub robia celui rau) si pus deoparte (pentru Dumnezeu). Biserica lui Hristos, care este sfanta, este adunarea copiilor lui Dumnezeu care, mai inainte au fost chemati din lume de Tatal (Ioan 6:44,65), apoi mantuiti de Hristos (Fapte 4:12) si in sfarsit nascuti din nou, din Duhul Sfant (Ioan 3:6). Sfintenia inteleg ca este o "stare" in care suntem pusi de Dumnezeu pentru Sine. Noi nu mai suntem din lume, noi suntem rascumparati, izbaviti de sub puterea pacatului, scosi cu mana tare de Hristos din ghearele celui rau si "pusi deoparte" sau "sfintiti" pentru Dumnezeu. Acum stim, dupa cum este scris, ca din mana cea tare a lui Dumnezeu nu ne poate scoate nimeni si nimic, nici chiar diavolul nu ne poate desparti de Dumnezeu (Romani 8:38,39) afara de noi insine si de alegerile noastre (Evrei 3:12). Deci, sfintenia nu este recunoasterea de catre Dumnezeu a virtutilor noastre ci mai degraba recunoasterea noastra ca si copii ai Lui, prin jertfa lui Iisus Hristos. De aceea ni se spune "duceti pana la capat sfintenia voastra"... Cu alte cuvinte "ramaneti in voia binecuvantata a Tatalui", aceea de copii ai Lui, sfintiti pentru vesnicie (Evrei 10:10,14). Reiterez ideea aceasta biblica. Sfant nu este un "virtuos" sau un "merituos" caci nu prin meritlele noastre sau printr-o vrednicie a noastra am fost nascuti din nou, din Dumnezeu. Asadar daca nu a noastra este vrednicia justificarii inaintea Tatalui prin jertfa lui Iisus Hristos, cum dar am putea spune ca "sfant" este cel ce a "meritat" numele acesta??? Eu nu m-am nascut din nou din voia mea, ci din voia Lui. Nu sunt copil al lui Dumnezeu printr-o vrednicie, ci prin harul Lui, in Hristos Iisus. Iar daca Biserica Lui este sfanta asa este fiecare madular al Trupului lui Hristos. Nota benne: - Biserica Lui nu este o institutie, ci Trupul lui Hristos. Asadar cine poate spune (afara de neobrazatul diavol) ca Trupul lui Hristos nu este sfant? Si daca Trupul este sfant, cum este fiecare madular al Lui? "Hristos si-a iubit Biserica si S-a dat pe Sine pentru ea, ca s-o sfinteasca, dupa ce a curatat-o prin botezul cu apa prin Cuvant, ca sa infatiseze inaintea Lui aceasta Biserica, slavita, fara pata, fara zbarcitura sau altceva de felul acesta, ci sfanta si fara prihana." (Efeseni 5:25-27) Binecuvantari! Last edited by ucenic; 03.06.2012 at 23:25:16. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Miscarea Legionara | anonim97 | Generalitati | 366 | 26.08.2013 13:58:23 |
Miscarea Sfantului Graal | alexandra28again | Generalitati | 4 | 16.07.2008 19:40:13 |
|