Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.01.2012, 22:05:25
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Da frate,dar eu cu trairile mele protestante,daca inainte de moarte sunt spovedit si impartasit ma mantuiesc! Ei ce spovedanie au? Cum li se iarta pacatele? Pe ochi frumosi? Si sfintii se marturiseau! De ce altii (care au auzit de ortodoxie si o cunosc foarte bine!),sa fie mai "favorizati"?
Perioada Triodului a timpului liturgic debutează cu duminica Vameșului și Fariseului, tocmai ca să nu fim tentați de mândria de a face parte dintr-o gașcă privilegiată care are nevoie doar de câteva gesturi rituale săvârșite in extremis pentru a scăpa de pedeapsa veșnică.
Raoul ne sugerează că ortodocșii pot trăi cum îi taie capul, pot face oricâte nelegiuiri doresc, pot să viețuiască ucigaș cu aproapele, trebuie doar ca înaintea sfârșitului să facă repede o spovedanie cât mai cuprinzătoare, să mimeze pocăința și să se unească formal cu Biserica gustând ipocrit din Euharistie.
Dacă așa stau lucrurile, e chiar mișto să fi ortodox și mântuirea e floare la ureche.
Privite prin lentila asta analfabetă teologic, toate discuțiile de pe acest forum n-au nicio miză, mai bine am discuta despre gagici și haleală, ce perversiuni mai sunt la modă și alte treburi ”serioase”, că târgul cu Dumnezeu îl rezolvăm în preajma morții. Singura noastră grijă ar fi să ne asigurăm că o să avem un popă la căpătâi când ne săvârșim, pentru a încheia formalitățile de emigrare în rai. În rest, trai pe vătrai!