Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.12.2011, 12:08:52
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

si ca sa fiu corect am sa postez si argumente care sustin teoria pamantului plat:

"Suntem siguri ca Pamantul se roteste in jurul axei sale!, dupa stiinta oficiala DA, dupa alte surse NU. Sunt destui ,,nebuni’’ce combat teoria Pamantului sferic care se roteste in jurul axei sale si apoi in jurul Soarelui, avand argumente, bine inteles.
… cu totii am invatat in scoli ca Pamantul este sferic, usor turtit la poli, conform stiintei contemporane, oficiala, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa citim si alte pareri, ipoteze mai vechi sau noi, indiferent cat ar fii ele de nastrusnice.

... actuala civilizatie, in special in ultimi 200-300 de ani, sa aprofundat adanc in materie, excluzand tot ce este in afara ei, negand totul. Nu stiu ce adus la aceasta realitate, nedorita de unele persoane, dorita de majoritatea, ca fiind normal, firesca. Cred ca pana majoritatea populatiei nu va constientiza ca omul nu este numai materie, ca are legaturi cu lumea din afara materie, vom ramine ceea ce meritam sa avem, acces la o cunoastere limitata.

Materia este partea cea mai grosiera a Marelui spirit, sau cum vrem sa-i spunem, Dumnezeu.

Pamantul este singular, lumea materiala se rezuma la Pamant. Pamantul este ,,gradinita’’ in care noi facem primii pasi spre cunoastere. Soarele nu este o imensitate asa cum stim noi, avand de 109 ori diametrul Pamantului, sau 1 392 000 km.
Omul vede Soarele cum rasare, urca pe bolta cereasca in functie de anotimp si apoi apune, ca o stea sau un grup de stele, ca toate stele se misca , (o exceptie, steaua polara) pe bolta cereasca in diferite directii, fata de un punct fix; OMUL, pe un Pamant fix. Acesta este geoncentrismul, care a evoluat, perfectionat dealungul mileniilor. Sa utilizat in calculele ceresti in navigatia marina.
Cand heliocentrismul a luat amploare si sa oficializat ca stiintific, miscarea Soarelui a stelelor au o miscare aparenta, deci ceea ce vedem este o iluzie.
Heliocentrismul, nu se bazeza pe ceea ce vedem, se pleaca de la presupunerea ca Pamantul se roteste, in jurul lui si al Soarelui.
Teorie bine cunoscuta.
Sa analizam;
- Raza Pamantului la ecuator, versiune oficiala, este de 137 Km, diametrul de 12756,274 km, circumferinta de 40075,020 km Perioada de rotatie siderala este de 0,99258 zile sau 23, 934 ori
Sursa;
http://ro.wikipedia.org/wiki/Terra

Viteza de rotație la ecuator este data de raportul dintre circumferinta Pamantului si numarul de ore ale unei zile, rezulta 1674,397 km/h sau 465,11 m/s. Ganditi-va, Pamantul este un corp solid, ce se invarteste intr-un mediu gazos, care nu va putea sa antreneze in rotatia sa atmosfer.
Daca Pamantul s-ar invarti de la inceputuri, atmosfera ar fi opus o rezistenta de franare, la aceasta viteza de peste 1600 km/h, totul ar fi neted, nu ar mai exista munti, vai, viata pe pamant… Vreti sa-mi spuneti ca Pamantul se invarteste odata cu atmosfera!, conform carei legi? Ce fenomen ,,cupleaza’’un solid cu-n gaz? Dovediti-mi ca Pamantul, poate fi cuplat rigid cu atmosfera, prin ce mecanism?

Va ganditi la atractia gravitationala… NU. Mare eroare. Atractia gravitationala este o teorie neexperimentata.
Daca o acceptam, ce-l putin teoretic, particulele de aer sunt mentinute prin atractia gravitationala sa nu paraseasca Pamantul, NU sa se roteasca odata cu el.
Prin frictiune…pentru straturile imediat apropieate de pamant, ar fi o explicatie, dar straturile inalte sunt mai rarefiate, cum se explica cuplare cu Pamantul? Nori din satraturile superioare; cirrus, cirrostratus, cirrocumulus aflati intre: 5 - 10 km., care in anumite conditii atmosferice cum ar fi norii cumulus stau nemiscati. Vanturile, furtunile, uragnele si orisice miscari ale maselor de aer atmosferice se datoresc
diferentelor de temperatura intre anumite zone geografice.

Concluzia;
Pamantul este stationar. Daca Pamantul s-ar rotii, atmosfera ar avea o continua miscare in sens invers fata de rotatia Pamantuli si cu atat mai mult la inaltimi mai mari, existand o frecare din ce in ce mai mica.

- Stim cu totii ca Luna isi arata unmai o fata. Versiune stiintifica oficiala;
Perioada de rotație a Lunii in julul propriei axe, culmea, este egală cu cea de revoluție în jurul Pământului, astfel încât Luna ne arată mereu aceeași față. Asa sa fie? Deci Pamantul, cat este de imens fata de Luna, se invarteste in jurul propriei axe in aproximativ 24 ore, Luna in 27 zile, 7 ore, 43 miute si 11,6 secunde, terestre. Eu nu cred intr-o astfel de coicidenta ca Luna sa se invarteasca in jurul propriei axe in

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? Florin-Ionut Din Noul Testament 279 11.07.2014 17:23:24
Curcubeu sferic la mormant la Pr. Arsenie Boca au_relian Pelerinaje la locuri Sfinte 26 30.12.2011 21:17:05
Rugaciune pentru bolnavul care nu poate dormi bettykalazar Intrebari utilizatori 3 25.06.2011 10:42:05
Pentru cei sau cele care poate sunt pe aici si vor alecsandru Stiri, actualitati, anunturi 2 09.04.2009 10:36:14
Cum pot demonstra altora existenta lui Dumnezeu ? question Generalitati 27 09.08.2008 17:24:43