Citat:
În prealabil postat de tinutza
Se pare ca in cazul tau diversificarea nu a intarcat copilul cum spunea cineva in acest topic ca s-ar putea intampla. Pana la urma cum o fi? Ne-ar trebui mai multe marturi ca sa tragem , eventual , o concluzie (am zis eventual pt ca pot fi tot felul de particularitati, variabile). Recomandarea medicului pediatru care ar fi ? Cand e bine sa se inceapa diversificarea? Ca totusi copilul pare bine mersi cu lapte integral, nici macar apa nu-i terbuie, dar poate pana la o anumita varsta...
Multumim Cristina2012 (pt toate informatiile date)!
|
In cazul meu, ca in marea majoritate a cazurilor (in particular fie vorba, sunt o mama cu experienta, am si o gramada de prietne cu experienta, am avut de-a face cu medici cu experienta, am citit si am scris mult)... s-au studiat sute de mii de de cazuri pentru nenumarate studii stiintifice. OMS a tras deja concluzii bune ca raspuns al intrebarile tale.
-diverisificare peste 6 luni
-alaptare integrala fara apa sau ceai
-chiar si dupa inceperea diversificarii, cand copilului ii este sete, se recomanda sa suga putin de la mama (primul lapte este apos, tocmai bun sa sature setea bebelusului)