Grasule,pe abordarea traditionala nu insist.Vezi de exemplu Efeseni 4:9-10,I Petru 4:6,Ioan 5:25.Ar mai fi Matei 12:40 da aici este de discutat.Ar mai fi,in extenso,o discutie si despre efectul din Matei 27:53.Si asta in situatia in care cel ce are ,,puterea mortii" este diavolul (Evrei 2:14).Pentru mine este evident ca a propovaduit ceva,cuiva,pe timpul mortii.In mod clar acei cineva au avut capacitatea de a recepta mesajul.Nu propovaduiesti la pereti(DEX.a face cunoscut unui cerc larg de persoane). Banuiesc ca nu este nimeni diliu sa creada ca Mantuitorul a fost inconstient pe timpul mortii.Nu exista pasaj biblic sa sustina asa ceva.Ref la I Petru 3:18-20 este evident,pentru mine,ca exista o distinctie clara,temporala.
Perioada unu:razvratite odinioara, cand indelunga rabdare a lui Dumnezeu era in asteptare, in zilele lui Noe.Perioada secunda,ulterioara:El a fost omorat in trup, dar a fost inviat in duh,in care S-a dus sa propovaduiasca duhurilor din inchisoare.Este evident ca nu era omorat in trup si nici inviat in Duh pe vremea lui Noe.Altfel rescriem Biblia si istoria.Deci momentul este ulterior fata de momentul razvratirii si rabdarii,cele din Geneza 6.
Problema pentru mine este alta.Cui a propovaduit,unde a propovaduit si daca a ,,propovaduit."Adica daca despre propovaduire este vorba sau despre altceva.Nu sariti in sus,nu este o blasfemie.Exista argumente pt ce urmeaza sa spun.Sau cel putin asa sustin unii cercetatori.Este o problema de nuanta,sau mai bine zis de interpretare.Stiu ca nu vei fi de acord cu ce am spus dar nu-i problema:eu nu sunt niciodata de acord cu mine :) Bineinteles ca ar contrazice versiunea traditionala(la neclaritatile mele ma refer) dar o analiza a argumentelor biblice(despre ele este vorba)in paralel,ar fi interesanta.Eu inclin spre abordarea traditionala dar..lucrurile sunt oare mereu ceea ce par a fi?Ne auzim si discutam pe larg.Daca mai ai argumente lasa-le spre analiza.Bye.
Last edited by Scotland The Brave; 01.09.2011 at 20:46:27.
|