![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca zici tu... Pt. noi, a fi viu inseamna a-L avea pe Hristos. Pt. ortodocsi, a avea viata inseamna a-L avea pe Cel ce S-a numit pe Sine: "Eu sunt calea, adevarul si Viata". Iar a fi mort, inseamna a fi in afara lui Hristos, a fi rupti de El prin pacat. Pt. noi, diavolii nu sunt fiinte vii, ci moarte, pt. ca ei sunt rupti de Hristos. Dar nu inconstiente si non-active. In timp ce pt. noi, Maica Domnului si sfintii sunt Vii pt. ca sunt cu Hristos. Daca voi ziceti ca diavolii, adica cei fara Hristos sunt vii in timp ce aceia care L-au iubit sunt morti, nu stiu cine are o problema. Poate ne spui, de unde isi au diavolii viata si cum de si-o mentin? In legatura cu cei mantuiti dar in non-relatie cu Dumnezeu, te-am mai intrebat, dar repet si aici: De ce ar avea nevoie Dumnezeu sa astepte pana la Parusie pt. ca sa-si continue relatia de iubire cu cei mantuiti, relatie inceputa inca de aici? In conditiile in care Dumnezeu e eminamente in afara TIMPULUI, si din perspectiva Lui, Apocalipsa si Parusia s-au petrecut deja inca dinainte de facerea lumii ? Pt. ce se auto-constrange Dumnezeu pe Sine Insusi, impunandu-si o perioada de timp de non-relatie de la duh la duh, cu cei pe care i-a mantuit, pana dupa sfarsitul lumii materiale supuse timpului ? In conditiile in care Dumnezeu nu poate fi constrans de nimeni si nimic, cu atat mai putin sa se auto-constranga de un timp de asteptare? E Dumnezeu conditionat de sfarsitul lumii pt. ca sa-si continue relatia de comuniune in duh cu cei mantuiti? El fiind oricum in afara timpului. Si nu mi-ai raspuns: ce s-a intamplat cu duhul lui Hristos care a vietuit in apostolul Pavel, dupa ce Pavel a trecut dincolo ? "Nu mai traiesc eu, ci Hristos traieste in mine", a zis el in timpul vietii. Pt. ce S-a retras Duhul Lui Hristos din apostol? Last edited by delia31; 03.09.2011 at 01:00:03. |
|
|||
|
|||
![]()
Confunzi Duhul lui Hristos cu un implant, care ramane si in omul mort. Nu. Duhul lui Hristos este activ in omul viu. In omul mort nimic nu mai este activ. "în locuinta mortilor, în care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuiala, nici stiinta, nici întelepciune!"(Eclesiastul 9:10)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cind spiritul-sufletul se desparte de trup prin moarte caracterul nu se diminuiaza ci ramine la fel. Deasemenea se pastreaza in hainele noastre spirituale (care contin calitatile ce trebuisc curatite) si duhul Sfint alocat noua cu taria la care a ajuns pina in acel moment. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|