Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.08.2011, 21:07:32
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit Sfântul Siluan Athonitul - mărturie despre Maica Domnului

Sfântul Siluan Athonitul relatează, în scrierile sale, faptul că a avut parte, din darul lui Dumnezeu, de o experiență duhovnicească deosebită legată de relația cu Sfânta Fecioară Maria. Astfel, aflându-se în biserică, și-a pus întrebarea dacă nu cumva Maica Domnului a păcătuit vreodată... fie și numai cu gândul. Desigur, acel gând era o ispită, dar Sfântul Siluan, fără a slăbi în încrederea față de Măicuța noastră duhovnicească, s-a rugat ei să-i descopere răspunsul la întrebarea ce-i tulburase inima. Atunci, în conștiința sa a primit din partea lui Dumnezeu următorul răspuns clar și concis: "Maica Domnului n-a păcătuit niciodată, nici măcar cu gândul".
Tot despre Sfânta Fecioară, Născătoarea de Dumnezeu și Maica Vieții noastre, Sf. Siluan mărturisea: "Maica Domnului este mai presus decât toți în smerenie".

Doamne ajută!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Maica Domnului steliana-steli Generalitati 23 03.07.2014 18:59:57
O viitoare mama are nevoie de rugaciunea noastra mara2008 Umanitare 5 13.02.2012 15:57:26
Cuvioasa Maica noastra Sfanta Parascheva ionelaz Generalitati 3 17.01.2011 14:16:47
Craciun fericit tuturor crestinilor! MariS_ Generalitati 15 24.12.2010 19:27:00
Cuvioasa maica noastră Parascheva pui Moaste 1 30.06.2009 22:11:13