Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.07.2011, 14:28:45
florin.oltean75's Avatar
florin.oltean75 florin.oltean75 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Stiu pe cineva care acum e mai in varsta,de a fost pasionat de spiritualitate din tinerete,a fost tot timpul un om foarte moral.
A practicat yoga in tinerete,a fugit din Romania in strainatate si cand s-a intors de acolo nu prea mai practica yoga,era crestin ortodox convins.
Si mi-a zis o chestie ciudata,ca yoghinii autentici si budistii autentici zic de crestin ortodoxie ca e calea cea mai usoara spre imbunatatire sufleteasca.
Inca ceva,acesta nu a spus vreodata de tantra yoga,nici nu am auzit de la dansul de asa ceva,omul traia (si traieste) in feciorie si nici nu zicea ceva rau de casatorie.Dar recomanda pentru cei tineri sa se apuce sa faca un sport sa nu aibe probleme cu sexualitatea,asa zicea dansul ca sportul consuma din energia omului si omul asa nu va mai fi tentat spre curvie.
Ortodoxia nu este elaborata in aspectele fine psihologice, dar foarte puternica prin simbolistica in general, slujbe si rugaciuni, in particular.

Intelese in profunzime, cel ce sta la slujba in biserica, se aprinde ca un rug si arde cu putere mare. Curatenia care izvoraste din Hristos, nu are egal, este coplesitoare.

Dar intelesurile ascunse raman in general sub lacat, daca nu sunt explicate de catre un duhovnic cu experienta in trairi inalte. Acestea sunt ca un giuvaer adanc ingropat, la care nu avem acces doar cu cateva "Doamne miluieste!" pe zi.

De exemplu, credem ca stim ce este rabdarea.
Insa putini ajung sa-i patrunda sensul subtil.

Noi trebuie sa ardem nu doar in biserica ci in toata vremea, prin tot ceea ce percepem si facem.

Esenta sexuala este combustibilul extazului in forma materiala.
Fara acest combustibil, iubirea nu se poate aprinde cu claritate.
De aceea, trebuie sa avem mare grija de acest izvor de viata, ca sa nu secatuiasca.
Reply With Quote