![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
În prealabil postat de Florin-Ionut
![]() Cred că te-a influențat Rudolf Steiner. Din cîte știu, el a făcut propaganda sincretismului budisto-creștin. Poate ne explici cum se împacă ideea de reîncarnare cu "este rânduit oamenilor o dată să moară, iar după aceea să fie judecata". Evrei 9, 27 "O dată să moară", scrie suficient de clar. Judecata Lui Hristos e una, fatidica lege a samsarei sau cum s-o numi în budism e cu totul altceva.
|
|||
|
|||
![]()
florinule, esti suta la suta yoghin! nu inteleg totusi de ce urmaresti sa insufli pe acest site invataturile yoghine!?
|
|
|||
|
|||
![]()
ma refeream la florin.oltean
|
|
|||
|
|||
![]()
eu cunosc destul de bine invataturile yoghine, am practicat yoga destui ani ca sa ma conving de multe, am trecut prin multe si am inteles multe..florinule, nu stiu de ce faci ceea ce faci pe acest site, unde noi, oamenii, suntem interesati de ortodoxie si de Dumnezeu cel viu, dar ar fi frumos daca ai lasa-o mai moale cu yoga..sau mai bine fi sincer si raspunde-mi, ce urmaresti prin asta? multumesc si imi cer scuze.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu vreau sa impartasesc nimic legat de yoga. a trecut. dar s-ar parea ca florin are destul de multe de spus, insa se oculteaza..cred ca asa ii place, ori poate este el cel de la MISA. cu siguranta este, chiar daca nu o recunoaste. totusi nu vreau sa ranesc pe nimeni, nici sa fiu rea.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pentru ca iti par suspect si "ocult" voi incerca sa-ti raspund la intrebari. Nu fac parte din MISA. Sunt ca formatie inginer electronist pasionat de sport, religie, literatura, muzica, etc. Si pentru ca sunt pasionat de religie am incercat sa citesc cat mai mult in acest domeniu si sa-mi formez o opinie personala, bazata pe gandire critica. Am inceput de la o varsta frageda sa citesc mai intai literatura patristica, vietile sfintilor, filocaliile lui Staniloaie, Patericul Egiptean, Urmarea Lui Hristos, Zbornicul (rugaciunea inimii).... Cand am studiat budismul, personal, am identificat doar similitudini cu crestinismul in ceea ce este esential, nu in aspectele formale. ------- Faptul ca tu, proiectezi experientele tale personale care le-ai avut practicand yoga asupra cuiva care spune ceva similar invataturilor yoghine (sau ne-ortodoxe), in psihologie se numeste eroare de "mirroring". Altfel spus, proiectam asupra altora carateristicile si experientele proprii. Credem ca celalalt, gandeste cum gandim noi, si are acelasi background si experiente de viata cu ale noastre. Trebuie sa fim precauti cand ne avantam in astfel de aprecieri. ---------- Intentia postarilor este aceea de a crea perspectiva. Personal, consider ca informatiile care le-am prezentat aici nu aduc nicio atingere fibrei crestine. Daca crezi ca acestea te dezechilibreaza sau reactiveaza traume adiacente, evita sa le citesti. Nu fac prozelitism budist, si nu recomand nimanui sa se inchine lui Buddha. Prezint principii cu care fiecare poate, sau nu, sa fie de acord. Cu toata sinceritatea, pe mine m-au ajutat sa inteleg mai bine crestinismul. Vad ca aici pe forum sincretismul are o conotatie negativa, de impurificare dogmatica si nu de confirmare a unor valori transculturale. Asa ca exista o teama de paradigme noi, care poate fi inteleasa, dar pana la un anumit punct. |
|
|||
|
|||
![]()
multumesc florinule. nu am nici o teama de trecut, doar vroiam sa ma asigur ca nu este altcineva in persoana ta, cineva care sa fie din Misa si sa incerce, cum a mai incercat, tot felul de tertipuri pt ca eu sa ma intorc acolo.
multumesc pt raspunsuri. sa ai o zi minunata! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Stiu pe cineva care acum e mai in varsta,de a fost pasionat de spiritualitate din tinerete,a fost tot timpul un om foarte moral.
A practicat yoga in tinerete,a fugit din Romania in strainatate si cand s-a intors de acolo nu prea mai practica yoga,era crestin ortodox convins. Si mi-a zis o chestie ciudata,ca yoghinii autentici si budistii autentici zic de crestin ortodoxie ca e calea cea mai usoara spre imbunatatire sufleteasca. Inca ceva,acesta nu a spus vreodata de tantra yoga,nici nu am auzit de la dansul de asa ceva,omul traia (si traieste) in feciorie si nici nu zicea ceva rau de casatorie.Dar recomanda pentru cei tineri sa se apuce sa faca un sport sa nu aibe probleme cu sexualitatea,asa zicea dansul ca sportul consuma din energia omului si omul asa nu va mai fi tentat spre curvie.
"și dacă orb pe orb va călăuzi, amândoi vor cădea în groapă." - nu luati de bun tot ce scriu eu. Last edited by mihailt; 17.07.2011 at 13:44:59. |
|