Citat:
Ce spun sfintii este doar pentru ortodocsi, pentru cei care nu inteleg cartea Facerii sau vor sa o talcuiasca. Nu pentru atei e acel mesaj.
|
Adica doar pentru ca se adreseaza ortodocsilor, nu e nevoie de nici o dovada? Am inteles, ai zis-o chiar tu:)
Citat:
Unui ateu nu ii poti da un citat din sfant, din moment ce el nu il recunoaste.
|
Nu e vorba de ateu, e vorba de orice om care are o abordare onesta, cu concluzia la urma, nu la inceput. E treaba ta daca ai ales cea de-a doua cale, dar e incorect sa spui ca e vorba doar de atei. Cunosc destui ortodocsi care sunt sceptici cand vine vorba de scrierile "sfinte".
Citat:
De exemplu ca descoperirea nu de mult timp a faptului ca universul se extinde accelerat face sa cada teoria Big-Bang-ului. In cazul unei explozii universul ar trebui sa se extinda din ce in ce mai putin (decelerat). Acum oamenii de stiinta cauta sa gaseasca explicatii.
|
Si unde e problema in faptul ca se cauta explicatii?
Citat:
Sufletul tau este afectat de mandrie.
|
Pai hai sa vedem, cine e mai mandru?
Eu, care, pe de o parte, consider ca nu am vreun motiv sa ma indoiesc de stiinta si metodele ei, iar pe de alta, sunt dispus sa accept orice alta explicatie atata timp cat e sustinuta de dovezi si argumente?
Sau tu, care te crezi centrul atentiei unei fiinte superioare (nici mai mult, nici mai putin decat Creatorul Universului), care ai cunostinte limitate in domeniul stiintei, dar iti permiti sa spui ca 99% din oamenii de stiinta dintr-o varietate de domenii din ultima suta de ani ca se inseala, doar pentru ca iti contrazic Biblia, o carte scrisa de niste ignoranti ai Epocii Bronzului?
Cine e mai mandru?