![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In legatura cu bilocatia, e bine ca ma intrebati, pe aceste lucruri nu am cum sa ma supar cumva. Dar eu incerc daca spun ceva sa fiu si sigur de ceea ce spun, ca sa nu cumva sa spun un neadevar. Ceea ce mi-ai aratat nu e bilocatia, ci translatia. Mai exista si invizibilitatea, ambele difera de bilocatie. La bilocatie se presupune ca acea persoana se afla simultan in doua locuri diferite. In cazul translatiei (sau teleportare) persoana nu se afla simultan in doua locuri diferite. Si in cazul parintelui Arsenie Boca, observati ca in acel inteval de timp nu s-a aflat in celula. Deci nu era si la inmormantare si in celula. In cazul translatiei persoana parcurge o distanta mare intr-un interval scurt de timp. Translatia sau teleportarea e o minune prezenta la mai multi sfinti. Chiar pe forumul catolic d-ul Mihnea mi-a spus de tranlatia unui alt sfant, Sfantul Ambrozie si am explicat diferenta. De asemenea, pe acest forum am discutat si despre acest aspect si am fost iar intrebat de translatie. Bilocatia e o minune imposibila in crestinism din orice punct de vedere, si din punct de vedere logic, si teologic, si al evidentei minunilor sfintilor. Din punct de vedere logic, un om are un corp si un suflet, daca e in doua locuri unde e sufletul sau? Din punct de vedere teologic, doar Dumnezeu are proprietatea de a fi peste tot. In rest fiintele create nu au aceasta capacitate. Nici ingerii, nici sfintii, nici oamenii nu pot fi in doua locuri simultan. Niciodata nu putem intalni la un sfant din primul mileniu sau ortodox dupa aceea aceasta minune. In schimb apare in alte religii si in ocultism si am dat si o explicatie a acestei "minuni" in acele religii. P.S. Cand deveniti ortodox fac eu cinste. Last edited by catalin2; 26.06.2011 at 21:54:06. |
|