![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cum am mai dat exemplu, ca si cum am spune ca nu ar trebui sa spunem ca luna nu e patrata, pentru ca inseamna ca ii atacam pe cei ce cred ca e patrata. Aceasta se numeste "corectitudine politica" si o sa vedeti ca e condamnata chiar si de cei ce nu au legatura neaparat cu religia, am citit ceva scris de Plesu sau unul din filozofi. Am observat ca dvs. aveti si idei ecumeniste, dar nu putem obliga sa le avem toti, din moment ce nu sunt adevarate. Asadar ortodocsii stiu ca Biserica lor e cea adevarata. Cei care pot isi marturisesc credinta, spun adevarul, iar adevarul inseamna si ca celelalte culte nu sunt in Biserica Ortodoxa. La fel cum dvs. sau alti catolici atunci cand spuneti ca exisat primat sau infailibilitate sau Filioque sau alte dogme afirmati implicit ca Bo greseste, nu are adevarul. Nu poate sa existe si Purgatoriu si sa nu existe in acelasi timp. Ori exista ori nu exista, deci ori BC are dreptate ori BO are dreptate, dea aceea ideile ecumeniste nu au prea multa logica in ele. In acest caz de ce doriti ca doar ortodocsii sa recunoasca BC, din moment ce e acelasi lucru si pentru catolici. Pana acum cred ca am dat vreo 100 de contradictii si motive ca nu in BC este adevarul. In timp ce despre BO nu cred ca poate cineva gasi macar un singur lucru, nu 100. Fiecare din cele 100 de motive era suficient pentru cel care cauta sincer adevarul sa il puna macar pe ganduri. Cum nu s-a intampalt asta ne contrazicem degeaba, oricum nu ajungem la vreun rezultat. Macar fiecare sa-si inteleaga pozitia si ceea ce spune celalalt. De aceea ma inteleg mai bine cu un catolic ce isi sustine credinta si chiar spune ca Bc e cea adevarata, decat cu un catolic ecumenist care se contrazice tot timpul ca de ce ortodocsii nu recunosc BC. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Probabil in bilocatia din alte religii un inger cazut creaza o viziune, o halucinatie. Sau e posibil ca acel inger cazut sa se transforme sa semene cu acel om. In cazul bilocatiei acea persoana face intr-un loc ceva, iar in alta parte altceva. Doar ingerul cazut creaza halucinatii, o scurta intamplare aici (din cartea despre parintele Paisie): http://www.forum-catolic.cnet.ro/vie...+minuni#p53067 Citat:
Citat:
In aces caz cred ca va referiti la altceva, era o grupare care spunea ca ca unii sfinti s-au reincarnat sau chiar ingeri, fara legatura cu crestinismul. |
|
|||
|
|||
![]()
Domnule Catalin, revenind on-topic, pentru mine vastitatea si complexitatea BC, cu atatea rituri si forme de unire cu Urmasul lui Petru, imi evoca vastiatea si maretia Universului, a Universului ce va fi transfigurat la Parousia. Chiar, asemanarea asta nu va spune nimic? (Cea dintre BC si Univers). Sa ne gandim: in corpul dvs. si almeu, exista fiinte microscopice care NU respira oxigen, pentru care oxigenul este otrava. In prima baltoaca de ploaie mai veche, cu frunzis pe fund, pe care o vedeti intr-o padure, sunt fiinte care pot respira metan sau sulf. Si toate astea intr-o aceeasi lume, la distante rizibil de mici, sau, ca in primul exemplu, o conlocuire si conlucrare in acelasi trup. Credeti-ma, sunt biolog de formatie.
Mutatis mutandis, in BC sunt atatea rituri si popoare, extrem de diferite intre ele. Eu sunt familiarizat oarecum si cu ritul chaldeean, datorita slabiciunii ce am pentru tot ce este siriac, indeosebi limba si teologia, dar de fapt multi romano-catolici sau greco-catolici pot gasi o liturgie in acel rit sau in cel maronit, aproape total straina. In timp ce in BO exista tendinta nivelatoare a ritului bizantin... Cum diversitatea e de Sus, cum as putea sa nu recunosc caracterul divin al Primatului papal si pe aceasta cale?! V-ati prins, cu siguranta. A propos de bilocatie/translatie: Cuviosul Paisie Aghioritul, sfant canonizat in BO, avea si darul acesta...o fi fost influentat si el de catolici? Si cum spunea Mihai36 mai sus, e posbil ca si Pr. Boca, dar cu siguranta si altii manati de Duhul, sa fi levitat. Nt, nt, nt, i-a corupt Vaticanul asta imperialist pe toti... Last edited by Theodor_de_Mopsuestia; 27.06.2011 at 12:34:46. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Pentru mine darul deosebirii duhurlor nu se face dupa formule matematice, prejudecati sau date de calcul. (cum ar fi cine nu e cu noi e impotriva)
Tocmai de aceea el ar trebui sa fie prezent insa el nu este. Iar adevarul nu tine de probabilistica. Nimeni nu poate afirma ceva sigur despre lucrurile nevazute decit daca are detectorul duhului sfint pe linga cele 5 simturi si echidistanta. E chiar atit de grav ca Dumnezeu se poate manifesta si dincolo de granitele propriei parohii, biserici sau religii? Cine ii poate interzice? Vedeniile biblice sint considerate revelatii insa astazi nu le mai putem deosebi de halucinatii. Decit cu greu. Se merge pe formula "doar eu am revelatii restul au halucinatii", "doar noi avem adevarul si calea, restul sint pierduti" , dar partinirea nu este darul deosebirii adevarului de fals dincolo de ratiune sau simturi. Am spus ca se pot deosebi cu greu iar atunci cind se pot deosebi diferentierea se face doar pe baza trairilor inaltatoare de o asa natura -care insotesc viziunea- incit nu pot veni decit de la Dumnezeu. In rest ca sa cataloghezi si sa generalizezi pe baza unei singure mostre nu este un lucru intelept. Nu inteleg despre ce grupare sau reincarnare vorbiti sau in ce fel ar putea avea legatura cu ceea ce am spus. |
|
|||
|
|||
![]()
Intotdeauna cei care cerceteaza toate si li se descopera mai mult decit dogma destinata gloatelor incluisv dintre calugari -vor fi considerati eretici atunci cind sint judecati dupa masura dogmei si a traditiei asazise sfinte.
|
|
|||
|
|||
![]()
De ex Tertulian considerat cel mai profund si cel care a avut cele mai multe revelatii dintre cei 3 parinti teologi a raspuns pe baza revelatiilor si despre natura divina a lui Melchisedec insa raspunsul nu i-a fost aceptat ca sa fie introdus in dogma fiindca ..nu se potrivea cu dogma.
Acesta este un motiv mai mult decit suficient din partea lui in deciza de a parasi structurile bisericii si a merge de partea gnosticilor a caror vina era ca nu se supuneau dogmei si sinodului. Gnosticismul (cunoasterea partial revelata) nu a murit, el contnua in rindurile calugarilor sporiti. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu am citit ca Tertulian sa fi avut revelatii si ce revelatii a avut. Am citit doar ca s-a alaturat apoi unei grupari care nu era gnostica, montanism. Iar vina gnosticilor nu era ca nu se supuneau dogmei si sinodului, ci ca spuneau niste prostii mari de tot. Au fost condamnati in primul secol. Tot nu imi dau seama ce confesiune aveti, pare a fi un secret. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am facut apoi diferenta intre bilocatie si translatie, prima nu e crestina, a doua e si crestina. Deci daca Cuv. Paisie avea acesta minune, translatia, e firesc, am spus ca se intalneste la sfinti. Citat:
Daca BC va deveni ortodoxa (asa cum arata o profetie a fer. Agatanghel) atunci probabil cei din vest vor putea pastra ritul latin, dar fara inovatiile facute fata de primul mileniu. |
|