Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.05.2011, 01:39:29
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Nu sunt de acord cu acest mod de a vedea lucrurile.
Daca episcopul locului ar avea un acces subit de schizofrenie sau alta boala mintala si ar decreta ca trebuie sa venim la impartasanie intr=un picior si cu urechea stanga lipita cu leucoplast?
Mai avem si noi laicii constiinta si discernamant, si si noi facem parte din Biserica.
Sper că vă dați seama că exemplul dat este un pic forțat, în realitatea de pe teren eu nu am auzit de asemenea cazuri. Dar, de dragul ipotezei, să presupunem că s-ar întâmpla acest lucru și ar fi citit în toate parohiile un asemenea decret al episcopului.
Tocmai fiindcă avem conștiință și discernământ, să le punem la lucru. Așadar: este sau nu este un păcat să venim la împărtășanie sărind într-un picior ? Dar având urechea stângă lipită cu leucoplast ? Examinând chestiunea în bună conștiință, părerea mea este că nu e un păcat. Este acest lucru împotriva demnității ? Chestia cu leucoplastul în mod cert nu, rămânând de văzut în țopăitul spre locul împărtășaniei o dispoziție cu caracter curios. Dar, suntem chemați să acordăm beneficiul bunei credințe oricui, și cu precădere episcopului nostru. Probabil că preasfinția sa nu a avut intenția să pășim precum iepurii, ci a avut în vedere un exercițiu de mortificare. Au existat perioade în trecut în care unii credincioși se îndreptau spre locul împărtășaniei mergând în genunchi, așa cum și azi sunt pelerini care urcă pe Golgota în genunchi.

Având în vedere aceste lucruri, m-aș conforma decretului arhieriei sale, până ce succesorul său ori superiorul său, arhiepiscopul, Sf Sinod sau Papa m-ar dezlega de această obligație. La urma urmei, atâția creștini și-au riscat și își riscă și azi viața ca să vină la Sf Liturghie. Atâta sacrificiu pot și eu să fac, să îmi bandajez urechea și să sar într-un picior !

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sambata lui Lazar Mia Mia Diverse Sarbatori 12 13.04.2014 06:18:13
Dezlegare in post daniil96 Postul 50 19.12.2010 22:33:16
,,Dezlegare la..." in limba Engleza Hector Postul 5 13.03.2010 01:22:57
DEZLEGARE Lisa_Maria Stiri, actualitati, anunturi 1 25.08.2008 11:35:17