Citat:
În prealabil postat de Hartford
Cica e mare pacat sa te duci la impartasanie fara batic pe cap. Eu nu folosesc batic. M-am impartasit intr-un an in Canada si acolo patru babe au alergat la mine cu batic sa imi acopere capul. Am intrebat multi preoti care e adevarul cu batic sau fara. Toti mi-au zis cum simti. Voi va acoperiti capul?
|
Eu imi acopar capul si imi place sa fac asta.
De altfel de cand eram necredincioasa, dar totusi uneori ma rugam (cu cuvintele mele, nu stiam de existenta cartilor de rugaciuni) imi acopeream capul cu o esarfa mare, un fular etc.. (ca atunci nu aveam baticuri).
Chiar duminica aceasta, cand in fata mea erau mai multe femei cu parul desfacut pe umeri, observam ca un batic este totusi mai frumos, mai firesc..
Si daca vrei sa stii ce parere au preotii..eu nu mi-am intrebat duhovnicul, dar o data era la biserica un calugar care a petrecut mult timp la muntele Athos iar acum calatorea sa-si vada familia.. Cand am mers la el sa-i cer binecuvantare s-a bucurat si m-a laudat pentru cap acoperit :). (unde merg eu putine femei poarta batic)
Asa ca am luat-o ca un raspuns, venind de la el.
(sper ca nu va ingrozesc daca afirm ca am in vedere ca undeva in timp, in viitor, daca ma tine Dumnezeu, sa ajung sa port batic tot timpul.)