![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu ati vrea, totusi, sa ramanem on topic? Nu de alta, dar sa nu inteleaga careva ca purtatul baticului ar fi o dogma babeasca!
O dogma babeasca este ca nu se mananca pepene sau varza de ziua Taierii capului Sfantului Ioan Botezatorul, pentru ca, vezi Doamne, ar semana cu un cap...
|
|||
|
|||
![]()
Totusi daca ai un copi mic pe care-l pupi tot timpul..si dintr-odata nu-l mai pupi ca cica te-ai impartasit. Nu crede ca-l respingi ? Indiferent unde si cine a scris eu consider asta ca fiind o aberatie! "Nu te pupa mama ca s-a impartasit"
|
|
||||
|
||||
![]()
Da ! Da ! Da ! Pe asta o uitasem ! Am auzit-o cu urechile mele și mi s-a părut uluitoare ! E de tip "să nu minți de Sf Foca fiindcă ai să mori în foc (Foca-foc). Din aceeași categorie: dacă faci un păcat de Sfinții Trei Ierarhi ai să suferi de un accident la membre (Grigore Teologul = te ologul). Ce haz au, dom'le ! Astea eresuri adevărate !
|
||||
|
||||
![]()
Da' aia cu "sa nu manaci urzici in Saptamana Mare"? Asta chiar ma intereseaza, ca urzicile sunt asa de buuuuune!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Considerată ca o plantă sacră, urzica vie se consumă pe toată durata Postului Mare, în mod obligatoriu în ziua Dochiei, în săptămâna Patimilor și în Sâmbăta Paștelui. http://www.ziarullumina.ro/articole;...rimaverii.html
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Parcă erau și niște restricții legate de culoarea roșie.
|
|
||||
|
||||
![]() Dar babismul cu ata rosie la manuta copilului sau cu funda rosie la cap, sa nu se deoache... ![]()
|
|||
|
|||
![]()
E și asta. Dar ziceam de Tăierea capului Sf. Ioan Botezătorul, erau niște restricții cu roșu.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
tratamente babesti | padrevicentiu | Generalitati | 44 | 07.12.2012 12:51:24 |
Dogme in diferite biserici | Tartaruga | Dogmatica | 140 | 06.09.2012 16:39:29 |
Superstitii babesti si obiceiuri gresite | tigerAvalo9 | Generalitati | 22 | 02.04.2012 23:37:38 |
Inventii preotesti sau babesti... | Va_iubesc | Reguli in Biserica | 51 | 26.07.2010 18:18:53 |
Credinta fara dogme? | georgeval | Generalitati | 29 | 08.07.2010 00:46:11 |
|