Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.02.2011, 19:25:47
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Am postat si eu acest text pe un topic, cucerita fiind de ideea iertarii. Am sarit acolo pasajele care vorbeau de altceva decat despre iertare, stiind ca nu sunt compatibile cu credinta noastra. Dar iertarea ne este nu numai permisa, ci chiar ni se cere sa o dam.
Stiind ca noi gresim fata de semenii nostri si ca putem ajuta la vindecarea ranilor provocate, cerandu-ne iertare, am avut ocazia la cateva zile de la citirea articolului, sa aplic in practica aceasta idee. Cineva din familie s-a imbolnavit; seara, inainte de a fi internata persona mi-am cerut iertare in taina si cu lacrimi in ochi pentru toate supararile pe care i le pricinuisem. A doua zi persoana a fost internata si tratamentul a mers f bine, sanatatea restabilindu-se in scurt timp.
Nu am pretentia ca s-a insanatosit datorita mie, in nici un caz, dar am simtit ca am facut ceea ce imi statea mie in putere, si anume sa-mi cer iertare. Faptul ca mi-am cerut iertare si ca m-am rugat pentru persoana in cauza, mi-a facut si mie bine, nu numai celei in cauza; nu credeti?!?
Da!
Tu ai facut ceea ce eu am propus cititorilor sa faca ei insisi: ai scos ceea ce nu era conform cu credinta ortodoxa si ai lasat ceea ce era.

Cum spuneam, citindu-l pe sf. Pavel, sa cercetam toate, si sa alegem cele bune.

In ceea ce priveste iertarea si influenta gandurilor asupra bolii, am si eu experienta directa in familie. De acceea mi-a 'vorbit' acest text.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 georgeval Din Vechiul Testament 25 25.10.2016 06:31:20
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42