Citat:
În prealabil postat de crocomau
Ar fi mai simplu sa-mi dati macar un exemplu de inchinare la Maica Domnului, practicat de Sfintii Apostoli sau o invatatura data de acestia, in acest sens. Va repet si dvs: eu incerc sa am o credinta crestin-apostolica. Ma intereseaza invataturile si exemplul Domnului Iisus Hristos si al Sfintilor Apostoli.
|
Am spus foarte clar ca NU se inchina nimeni la Maica Domnului, ci doar o cinsteste in mod deosebit si o cheama ca ajutor la rugaciune (DUPA modelul dat de Fapte 8, cazul Simon Magul : Rugati-va voi la Domnul, pentru mine, ca sa nu vina asupra mea nimic din cele ce ati zis. , si intarit de Iacov: Mult poate rugaciunea staruitoare a dreptului. STiti dvs., dupa Dumnezeu, pe cineva mai drept decat Maica Domnului ? )
In al doilea rand: daca vreti sa faceti dupa exemplul si invataturile Domnului Hristos, atunci trebuie sa fi vazut deja ca nu avea unde sa-si plece capul, ca postea si se ruga, ca spunea ca daca vrei sa fii desavarsit, vinde averile tale, imparte-le saracilor si urmaza lui Hristos...
Sa stiti ca tampenia aceea cu "Hristos da, Biserica nu" e contrazisa de insasi Scriptura, care spune ca Hristos este Capul Bisericii si ca s-a dat pe sine pentru ea ... or, daca dvs. vreti sa taiati capul si il tineti pentru dvs., aruncand trupul ca fiind nefolositor, va priveste; eu n-am nimic impotriva.
Numai ca daca Hristos s-a dat pe sine pentru Biserica si dvs. vreti sa-i urmati exemplul, nu stiu cum veti iesi din dilema...