Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.01.2011, 12:19:24
dianagroza's Avatar
dianagroza dianagroza is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2010
Locație: Iasi, Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Vorbiti de insulte? Dumneavoastra ati citit putin postarile numai de la acesta sectiune, pentru a vedea cam cite insulte sint aduse si cui?

Nu stiu cam in ce consta starea duhovniceasca si cam cum o evaluati dumneavoastra. Sa-l iau ca punct de reper pe parintele Cleopa, pe care l-am auzit personal? Diferenta este intr-adevar mare; daca ati fi citit scrierile sfintei Tereza de Avila, ati fi vazut care sint treptele evolutiei catre Dumnezeu. Si ce inseamna "Nu mai traiesc eu, ci Dumnezeu traieste in mine". Acest lucru a fost spus prima data de sfintul apostol Pavel. Si tot el spunea, efesenilor, parca: "v-am logodit cu Isus." Nu s-a ferit de cuvinte si nici noua, crestinilor nu ne e teama de ele: dorim sa ne logodim cu Isus.

Referitor la citatul pe care il tot vad postat pe forumul acesta; "eu sint al tau si tu a mea" -cind ajungi la o anumita traire duhovniceasca, il simiti pe Isus in fiecare secunda a vietii tale ca e cu tine (mai ales calugarii, care se impartasesc, mediteaza si se roaga zilnic). Si acest lucru devine cutremurator: Stapinul Universului se apleaca in fiecare secunda asupra unei fapturi insignifiante. Daca presedintele tarii ar bate intimplator la usa noastra, ne-am emotiona imediat. Insa cind Creatorul Universului sta la usa sufletului nostru, noi nu avem nici un fel de reactie. Asta ne invata sfinta Tereza de Avilla: Creatorul asteapta ca noi sa spunem "da", sa-L recunoastem, sa-L invitam in viata noastra, sa-L slujim si sa ne daruim Lui. Da, sa ne daruim Lui. Pentru cei rai la suflet cuvintul "daruire" ii duce cu gindul la ceva rau, insa daruire poate fi tradus in fapte (cum a facut maica Tereza de Calcutta) sau o viata izolata in rugaciune pentru toti pacatosii, inclusiv pentru dumneavoastra doamna Diana Groza, cum a facut sfinta Tereza de Avilla.

As vrea sa va intreb, doamna Diana Groza, cam cum se manifesta trairile duhovnicesti, si cum le recunoasteti dumneavoastra?
Nu-si are rostul acest "punct de reper" atat timp cat nu este canonizat, si nu poate fi doar pe baza invatamintelor lui, ci trebuie parcurse anumite etape, pe care nu cred ca are rost sa le insir.
Este clar ca tu catolic, eu ortodoxa vedem cu alti ochi ceea ce am postat mai sus.
Pe ce baza Teresa de Avilla a fost ridicata la rangul de sfanta? De cealalta nu mai vorbesc ca imi tocesc tastatura degeaba.
Asa ca sa vorbim direct pe text.
Bine a zis cel ce a zis ca “catolicismul este o religie carnala"
Ca sa zic ce imi inspira mie cele de mai sus voi folosi cuvintele unui teolog rus : ” Daca o femeie stricata cu o mare experienta in viata trupeasca in acel moment ar fi vazut-o pe Tereza ea foarte bine ar fi inteles-o ce simte ea, doar ca s-ar fi mirat nevazand pe langa Tereza nici-un barbat.”
Din cate am citit avea probleme si cu preotii catolici, catalogandu-i ca incapabili sa-i inteleaga starile.
Cum poate zice "Fericita" Angela ca Domnul nostru Iisus Hristos s-a indragostit de ea, voi chiar nu vedeti inselarea. Zice-ti-mi un singur sfant ortodox, pe care il recunoasteti si voi, care sa fi avut astfel de trairi.
Traiesti cu impresia ca m-as sustrage de la descrierea de "pacatoasa"? Nici pe departe. Dar ma abtin de la comentarii ca orice as zice te-ai simti vizat, doar prin prisma religiei tale.
Simplu, trairile duhovnicesti se manifesta in primul rand cu ganduri curate, truda de a pastra curatia sufleteasca si trupeasca. Nu precum Angela care se considera ca si mantuita... sare mandria in ochi de la o posta.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Episcopii catolici Mihnea Dragomir Biserica Romano-Catolica 145 16.11.2016 08:14:07
Pentru catolici Hartford Intrebari utilizatori 17 08.05.2012 19:43:13
"sfinti catolici" umilinta Biserica Romano-Catolica 7 04.04.2008 10:31:14
Ortodoxi-Catolici daniel7 Stiri, actualitati, anunturi 1 03.12.2007 18:39:42
Portrete de sfinti/Sfinti si sfintenie alecsandru Biserica Romano-Catolica 18 20.04.2007 19:46:05