![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Dupa ce am citit presupusele lor intalniri cu Domnul Iisus Hristos.. am ramas cu gura cascata!!! NU EXISTA NICI O URMA DE STARE DUHOVNICEASCA in trairile lor, seamana cu totul altceva!!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In ce calitate, sau cu ce autoritate vii si iti dai cu parerea? Iti dai seama ca ce spui tu n-are nicio valoare pentru vreun catolic, e limpede, da? Pai si daca stii asta deja, de ce te mai deranjezi sa afirmi ceva despre care oricum nu cunosti nimic? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar nu am scris pentru tine neaparat. Cunosc ca am citit: Iata un exemplu foarte caracteristic pentru Tereza de Avilla :” adeseori Hristos imi spune: De acum Eu sunt al tau si tu a mea. Aceste mangaieri ale Dumnezeului meu ma fac sa ma rusinez nespus. In ele simt si durere si desfatare, impreuna. Aceasta este o rana prea dulce(…).Eu am vazut un inger care tinea in mana o sulita lunga de aur cu varf de fier pe care ardea o mica limba de foc. Acest inger, din cand in cand imi infingea sulita in inima si in alte organe ale trupului meu. Iar cand o tragea inapoi, atunci mi se parea ca mi se scoate afara tot launtrul meu. Durerea din cauza acestor rani a fost atat de puternica incat eu gemeam, dar si desfatarea a fost atat de mare incat nu puteam sa-mi doresc sa inceteze vreodata aceasta stare. Cu cat de adanc imi intra in mine sulita, cu atat mai mult crestea durerea, dar si desfatarea devenea mai puternica, mai dulce.” (25) Angela vedea in Sfanta Cruce patul de nunta(!). Insusi Hristos ii face marturisiri: “Eu nu in gluma m-am indragostit de tine”.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu stiu cum sa ti zic, dar nu prea este inventie, nu crezi?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Referitor la citatul pe care il tot vad postat pe forumul acesta; "eu sint al tau si tu a mea" -cind ajungi la o anumita traire duhovniceasca, il simiti pe Isus in fiecare secunda a vietii tale ca e cu tine (mai ales calugarii, care se impartasesc, mediteaza si se roaga zilnic). Si acest lucru devine cutremurator: Stapinul Universului se apleaca in fiecare secunda asupra unei fapturi insignifiante. Daca presedintele tarii ar bate intimplator la usa noastra, ne-am emotiona imediat. Insa cind Creatorul Universului sta la usa sufletului nostru, noi nu avem nici un fel de reactie. Asta ne invata sfinta Tereza de Avilla: Creatorul asteapta ca noi sa spunem "da", sa-L recunoastem, sa-L invitam in viata noastra, sa-L slujim si sa ne daruim Lui. Da, sa ne daruim Lui. Pentru cei rai la suflet cuvintul "daruire" ii duce cu gindul la ceva rau, insa daruire poate fi tradus in fapte (cum a facut maica Tereza de Calcutta) sau o viata izolata in rugaciune pentru toti pacatosii, inclusiv pentru dumneavoastra doamna Diana Groza, cum a facut sfinta Tereza de Avilla. As vrea sa va intreb, doamna Diana Groza, cam cum se manifesta trairile duhovnicesti, si cum le recunoasteti dumneavoastra? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Este clar ca tu catolic, eu ortodoxa vedem cu alti ochi ceea ce am postat mai sus. Pe ce baza Teresa de Avilla a fost ridicata la rangul de sfanta? De cealalta nu mai vorbesc ca imi tocesc tastatura degeaba. Asa ca sa vorbim direct pe text. Bine a zis cel ce a zis ca “catolicismul este o religie carnala" Ca sa zic ce imi inspira mie cele de mai sus voi folosi cuvintele unui teolog rus : ” Daca o femeie stricata cu o mare experienta in viata trupeasca in acel moment ar fi vazut-o pe Tereza ea foarte bine ar fi inteles-o ce simte ea, doar ca s-ar fi mirat nevazand pe langa Tereza nici-un barbat.” Din cate am citit avea probleme si cu preotii catolici, catalogandu-i ca incapabili sa-i inteleaga starile. Cum poate zice "Fericita" Angela ca Domnul nostru Iisus Hristos s-a indragostit de ea, voi chiar nu vedeti inselarea. Zice-ti-mi un singur sfant ortodox, pe care il recunoasteti si voi, care sa fi avut astfel de trairi. Traiesti cu impresia ca m-as sustrage de la descrierea de "pacatoasa"? Nici pe departe. Dar ma abtin de la comentarii ca orice as zice te-ai simti vizat, doar prin prisma religiei tale. Simplu, trairile duhovnicesti se manifesta in primul rand cu ganduri curate, truda de a pastra curatia sufleteasca si trupeasca. Nu precum Angela care se considera ca si mantuita... sare mandria in ochi de la o posta.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Referitor la "cealalta" nu am citit nimic despre viata ei; nu stiu cine este fericita Angela. Dar oricum, si o simpla cruce in fata unei biserici este un gest de admirat. A dispretui incercarea unui om de a se dedica total lui Dumnezeu, doar pentru simplul fapt ca nu il intelegeti, din puncul meu de vedere este o atitudine de aroganta. Chiar daca ar fi gresit (dar nu stim cu certitudine acest lucru), tot este condamnabil dispretul dumneavoastra. Apropo, trupul sfintei Tereza de Avila a ramas neputrezit pina in ziua de astazi. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Moatele sfintilor catolici sunt si ele binemirositoare si izvoratoare de mir? Daca da, puteti sa-mi dati cateva exemple?
Last edited by Miha-anca; 30.01.2011 at 16:50:32. |
|
|||
|
|||
![]()
Trupul sfintei Tereza de Avila este binemirositor. La fel si trupul lui Padre Pio. Despre altii nu stiu ce sa spun. In general citesc scrierile sfintilor si viata lor si nu ceea ce s-a intimplat cu trupul lor dupa moarte. Am inceput sa dau atentie acestui aspect in ultima vreme, cind am vazut ca unii ortodocsi se indoiesc de autenticitatea moastelor catolice (ca si cum cel rau ar putea sa faca acest lucru, sa opreasca procesul firesc de putrezire al unui corp fara viata!). Pe de alta parte, nu stiu ce inseamna izvorator de mir. La sfinta Paraschiva de la Iasi, pe care am vizitat-o de multe ori cind am fost studenta, nu am vazut nici mir si nici nu am simtit miros. Am dedus ca acest miros este simtit numai de unii.
|
|
|||
|
|||
![]()
Unul din sfintii binemirositori este Sf. Grigorie Decapolitul, de la Manastirea Bistrita olteana. Nici eu nu am simtit mirosul fin, pe care il emana moastele Sfantului, dar punandu-mi haina sub racla sfantului, aceasta s-a umplut de un miros specific, f fin, pe care eu nu l-am perceput, chiar stand sub racla.
Iar in ceea ce priveste mirul, imi vin in minte moastele sfintilor inchisorilor. Daca nu ar fi sfinti, nu ar izvori mir din moastele lor. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Episcopii catolici | Mihnea Dragomir | Biserica Romano-Catolica | 145 | 16.11.2016 08:14:07 |
Pentru catolici | Hartford | Intrebari utilizatori | 17 | 08.05.2012 19:43:13 |
"sfinti catolici" | umilinta | Biserica Romano-Catolica | 7 | 04.04.2008 10:31:14 |
Ortodoxi-Catolici | daniel7 | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 03.12.2007 18:39:42 |
Portrete de sfinti/Sfinti si sfintenie | alecsandru | Biserica Romano-Catolica | 18 | 20.04.2007 19:46:05 |
|