![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Este clar ca tu catolic, eu ortodoxa vedem cu alti ochi ceea ce am postat mai sus. Pe ce baza Teresa de Avilla a fost ridicata la rangul de sfanta? De cealalta nu mai vorbesc ca imi tocesc tastatura degeaba. Asa ca sa vorbim direct pe text. Bine a zis cel ce a zis ca “catolicismul este o religie carnala" Ca sa zic ce imi inspira mie cele de mai sus voi folosi cuvintele unui teolog rus : ” Daca o femeie stricata cu o mare experienta in viata trupeasca in acel moment ar fi vazut-o pe Tereza ea foarte bine ar fi inteles-o ce simte ea, doar ca s-ar fi mirat nevazand pe langa Tereza nici-un barbat.” Din cate am citit avea probleme si cu preotii catolici, catalogandu-i ca incapabili sa-i inteleaga starile. Cum poate zice "Fericita" Angela ca Domnul nostru Iisus Hristos s-a indragostit de ea, voi chiar nu vedeti inselarea. Zice-ti-mi un singur sfant ortodox, pe care il recunoasteti si voi, care sa fi avut astfel de trairi. Traiesti cu impresia ca m-as sustrage de la descrierea de "pacatoasa"? Nici pe departe. Dar ma abtin de la comentarii ca orice as zice te-ai simti vizat, doar prin prisma religiei tale. Simplu, trairile duhovnicesti se manifesta in primul rand cu ganduri curate, truda de a pastra curatia sufleteasca si trupeasca. Nu precum Angela care se considera ca si mantuita... sare mandria in ochi de la o posta.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Referitor la "cealalta" nu am citit nimic despre viata ei; nu stiu cine este fericita Angela. Dar oricum, si o simpla cruce in fata unei biserici este un gest de admirat. A dispretui incercarea unui om de a se dedica total lui Dumnezeu, doar pentru simplul fapt ca nu il intelegeti, din puncul meu de vedere este o atitudine de aroganta. Chiar daca ar fi gresit (dar nu stim cu certitudine acest lucru), tot este condamnabil dispretul dumneavoastra. Apropo, trupul sfintei Tereza de Avila a ramas neputrezit pina in ziua de astazi. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Moatele sfintilor catolici sunt si ele binemirositoare si izvoratoare de mir? Daca da, puteti sa-mi dati cateva exemple?
Last edited by Miha-anca; 30.01.2011 at 16:50:32. |
|
|||
|
|||
![]()
Trupul sfintei Tereza de Avila este binemirositor. La fel si trupul lui Padre Pio. Despre altii nu stiu ce sa spun. In general citesc scrierile sfintilor si viata lor si nu ceea ce s-a intimplat cu trupul lor dupa moarte. Am inceput sa dau atentie acestui aspect in ultima vreme, cind am vazut ca unii ortodocsi se indoiesc de autenticitatea moastelor catolice (ca si cum cel rau ar putea sa faca acest lucru, sa opreasca procesul firesc de putrezire al unui corp fara viata!). Pe de alta parte, nu stiu ce inseamna izvorator de mir. La sfinta Paraschiva de la Iasi, pe care am vizitat-o de multe ori cind am fost studenta, nu am vazut nici mir si nici nu am simtit miros. Am dedus ca acest miros este simtit numai de unii.
|
|
|||
|
|||
![]()
Unul din sfintii binemirositori este Sf. Grigorie Decapolitul, de la Manastirea Bistrita olteana. Nici eu nu am simtit mirosul fin, pe care il emana moastele Sfantului, dar punandu-mi haina sub racla sfantului, aceasta s-a umplut de un miros specific, f fin, pe care eu nu l-am perceput, chiar stand sub racla.
Iar in ceea ce priveste mirul, imi vin in minte moastele sfintilor inchisorilor. Daca nu ar fi sfinti, nu ar izvori mir din moastele lor. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Intr-adevar, anmite moaste au un miros ffff fin, de abia perceptibil. Insa mana Sfantului Nicolae de la biserica Sfantul Gheorghe Nou, are o mireasma extrem de puternica, mai ales cand geamul raclei este deschis.
Pe noi inșine și unii pe alții și toată viața noastră lui Hristos Dumnezeu să o dăm. Last edited by glykys; 30.01.2011 at 18:03:49. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar nu este neaparat nevoie sa simtim mirosul de sfant, atata timp cat toti sfintii ne raspund la rugaciuni si ne ajuta neintarziat la ele. Multumim lui Dumnezeu, ca Biserica Ortodoxa este atat de bogata in sfinti. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De exemplu la Padre Pio, mirosul pe care il emana era cel de parfum (cred ca de trandafiri). Or toate sfintele moaste au miros de mir. Nu orice corp putezit sunt sfinte moaste, exista corpuri neputrezite din cauze naturale (pamantul), artificiale (imbalsamare) si din cauza pacatelor, de la vrajmasul. Uite un reportaj cu un om Gheorghe, care a fost necredincios iar trupul nu i-a putrezit, dar in niciun caz nu sunt sfinte moaste (iar satenii stiu asta): http://blog.pustniculdigital.info/articole/160/ Sunt aratate acolo si cauzele de neputrezire (ca o gluma, titlul e "cauzele neputezirii, numai una-i norocoasa"). Eu am mai dat link, dar nu prea cred ca se citesc link-urile. Cauze naturale: 1.Prima pricină este atunci când se va găsi mort în groapă și carnea a putrezit toată, dar oasele stau prinse între ele ca la copăcel. Acela nu este sub blestem, ci este tare din fire, care nu putrezește 40-50 de ani. 2.Când se va găsi mort în groapă neputred și exact cum a fost pus, acela nu a putrezit din cauza pământului, sol plin de chimicale care nu permit putrezirea (E-urile de astăzi). De aceea trupul trebuie mutat în alt loc. Cauze nenaturale:
Asadar sfintele moaste sunt uscate, au culoare brun auriu, sunt usoare si miros a mir. Poate acestea sunt ultimele sfinte moaste catolice, ale Sfantului Stefan (trecut la cele vesnice in 1038, inainte de Scisma). ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Eu nu cunos niciun singur ortodox ( cu exceptia unor fosti ortodocsi convertiti la catolicism) care sa atace constant BC si care sa fi citit macar o carte despre viata vreunui sfant catolic.
Toti, fara nicio exceptie preiau unii de la altii citate, deformandu-le intelesul, si uite asa citesc si ma minunez cum este posibil ca atunci cand iti faci un scop sa ataci si sa desfiintezi BC sa nu te pregatesti temeinic? Pai nici pana in ziua de azi nu cunosc vreun ortodox care sa cunoasca ce inseamna infailibilitatea papala, sa o poata explica, ce inseamna indulgentele, cand si cum se aplica, ce presupun ele, ce inseamna purgatoriul si pe ce isi bazeaza BC doctrina privind existenta purgatoriului, si multe altele. Pentru cine stie engleza si in special pt cine are disponibilitatea de a se documenta de la sursa, un site mai mult decat bun, in care se explica cel mai bine multe doctrine: http://www.alabamacatholicresources.com/Catechism.html N-am intalnit inca un preot care sa predice ca Episcopul FUlton Sheen. De altfel este propus pentru beatificare. |
|
|||
|
|||
![]()
Care sfinti catolici? Poate sunt sfinti pentru catolici,pe noi ortodocsii nu ne intereseaza sfintii catolici.
Nu ne intereseaza credinta catolica,sfintii catolici,ci doar credinta noastra ortodoxa,pentru ca aici putem slavi asa cum se cuvine pe Dumnezeu! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Episcopii catolici | Mihnea Dragomir | Biserica Romano-Catolica | 145 | 16.11.2016 08:14:07 |
Pentru catolici | Hartford | Intrebari utilizatori | 17 | 08.05.2012 19:43:13 |
"sfinti catolici" | umilinta | Biserica Romano-Catolica | 7 | 04.04.2008 10:31:14 |
Ortodoxi-Catolici | daniel7 | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 03.12.2007 18:39:42 |
Portrete de sfinti/Sfinti si sfintenie | alecsandru | Biserica Romano-Catolica | 18 | 20.04.2007 19:46:05 |
|