Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.01.2011, 19:32:45
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
Hai ca asta a fost tare . Revenind la pustnici mai bine te-ai documenta mai atent. Parca Simion Stalpnicul cand a venit episcopul la el acesta a zis catre episcop: daca nu fac bine acum ma cobor jos!
Pai tu nu citesti Nt si scrierile crestine ca totul se face sub ascultare? Hai sa nu ne certam intreaba si tu pe preoti si nu numai. Citeste! Pai cand lui Papacioc i s-a spus de catre episcop sa vina nu stiu unde imediat a venit! sau tu crezi ca monahii se roaga cum vor ei au zile care daca nu vor nu fac nimic etc etc? Pe bune nu o lua ca un afront dar ceva imi spune ca e ceva neanregula cu tine. Biserica ortodoxa in special se bazeaza pe ascultare. Ca acum lumea a luato razna si copii numai asculta de parinti de oamenii bisericii ca joaca Cunter Strike si alte jocuri violente si nu-i mai intereseaza decat Eul lor asta e partea a doua.
Dar pe asta se bazeaza biserica ortodoxa si cea catolica: pe comuniune de familie pe comunitate! Preotul fara enoriasi nu poate oficia slujba iar noi suntem lucratori impreuna cu el...
Te rog daca esti ortodox adevarat intreaba si nu te supara pe ce am scris! De aceea sunt si zeci sute mii de biserici neo ca ficare gandeste cum vrea el(Jesus personal). Adica Un Dumnezeu dupa poftele lor!
dar sti ca daca pe un bebelus nu-l invata nimeni nimic pe la 5-10 devine un animal care nu mai poate gandi niciodata? Deci fiecare avem nevoie de invatatori! Ei te pot invata sa judeci sa inveti corect! Pai ai vazut tu pe un monah ca respecta sambata zi de odihna ca e el mai cu mot? Sau ca nu se inchina la icoane ca asa vrea el?!?
Nu m-am facut eu inteles... cind spun ca nu erau in ascultare m-am referit la ascultarea rutinelor zilnice dictate de minastiri si biserici, de cum sa-si traiasca viata. In rest erau in ascultare de dogme crestine... Ca sa-ti dau un exemplu: Multi dintre pustnicii nostrii coborau din munti ocazional( de sarbatori sau doar o data pe an pentru a se spovedi si impartasi) dar DOAR ATIT, dupa care reveneau la ei ..pe unde locuiau. Evident mai coborau pentru alimente, apa, insa nu erau interesati de parerea nimanui in legatura cu modul in care trebuie ei sa se roage sau sa-si traiasca pustnicia. Multi dintre ei care au reusit sa-si pastreze spiritul liber si curat, neintinat au ajuns departe...altii insa nu! Am umblat mult prin diverse locuri ale pustnicilor si m-am interesat, am citit..nu este de la mine.

Foarte multi, asa cum spui si tu, erau rataciti de-a binelea si degeaba se izolau pentru ca nu ajungeau nicaieri fara Hristos si invataturile sale si deseori daca nu se intorceau in lume "dezamagiti" erau gasiti morti prin diverse vagaune.

Tags
din ospățul credinței

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Postul pentru femeile insarcinate anculina Postul 202 27.04.2016 09:39:32
Sfaturi pentru un prea-pacatos laur_3440 Pocainta 6 16.05.2010 20:02:26
(Cum) sunt informate femeile inainte de avort? andreicosmovici Generalitati 10 11.08.2008 08:29:04