Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.01.2011, 17:18:56
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
Alt ortodox prefacut... Fratilor mai sunteti multi?
Daca fiecare am interpreta biblia cum ne duce capul unde s-ar ajunge? Unde au ajuns protestantii? La mii de bisericute!
Apoi Andrei Iisus a venit la timpul potrivit ne spune NT. Primii crestini in majoritatea cazurilor nu stiau sa citeasca! Deci cum se pastra credinta? Prin ascultare. Biserica este stalp si temelie al adevarului si nu pot eu sa interpretez biblia altfel decat imi arata biserica ortodoxa! Pot constata doar ca biserica ortodoxa este cea mai apropiata de adevar ! Asta da! Si asta se face studiind istoria crestinismului si faptele bisericii apoi continuitatea apostolica scopul bisericii etc etc. Eu citind niste carti protestante dupa revolutie incepusem sa ma intreb care e replica ortodocsilor? Si citind dupa vreo 2-3 ani din nou Nt (dupa ce citisem carti protestante si ortodoxe) mi-am dat seama ca Nt are o invatatura ortodoxa! De exemplu ortodoxia pune acent pe fapte! Protestantii nu pun acent pe fapte dimpotriva! Darsa dau un exemplu. Iisus ne spune parabola talantului. pai ce sunt talantii inmultiti decat facerea de fapte bune? Si ce fapte fac protestantii? In ultima vreme ei s-au mai deschis fata de lume dar pe cei batrani ii vezi cum se ascund de lume sunt in afara societatii te privesc cu ura nu comunica sunt lasi neancrezuti si fricosi!Etc etc
Pai batranii sunt asa in oricare din bisericile crestine, pentru ca asa au invatat sa fie, cu frica fata de ceilalti. Deschiderea tinerilor s-a produs tocmai din cauza miscarii ecumenice inceputa pe vremea acestor batrani inca neincrezatori.
Despre faptele (neo)protestantilor uite o fapta. Am o prietena din Ardeal, care este baptista si care, citind Vechiul Testament a vazut ca este bine sa dea zeciuiala asa ca a decis sa dea 10% din salarul ei la saraci. Viziteaza bolnavi in spitale si chiar si in puscarii a fost cu un grup organizat.
Exista si tot felul de asociatii internationale protestante care ajuta oamenii in lumea intreaga, pot sa iti dau exemple daca vrei. Ii ajuta cu bani, evanghelizeaza, boteaza si unii sunt si vindecati de tot felul de afectiuni trupesti prin rugaciune si credinta. Toate acestea exista, pentru cine are ochi sa le vada, sau doreste sa le descopere cu adevarat...

Tags
din ospățul credinței

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Postul pentru femeile insarcinate anculina Postul 202 27.04.2016 09:39:32
Sfaturi pentru un prea-pacatos laur_3440 Pocainta 6 16.05.2010 20:02:26
(Cum) sunt informate femeile inainte de avort? andreicosmovici Generalitati 10 11.08.2008 08:29:04