Citat:
În prealabil postat de bob2909
Biserica universala s-a scindat in anul 1054(marea schisma) (aici nu mai crestin sa fi fost...) si a rezultat mai fratioare de acum 2 "biserici" Catolica si Ortodoxa(in graca se spune Catolichi)
Iar de aici 10.000 de secte in lume. In romania am inteles ca sunt peste 350 de secte.
Bun deci iata cat de mult tine omul la fratele sau de vrea sa il duca pe calea adevarului...
Precum dumneavoastra Maria Margareta, care dupa cum spuneti, tineti asa de mult la noi ca vreti sa ne "paziti" de acesti sectanti, nu? Dar de ce nu vorbiti si de alte secte ca sunt o gramada in Romania, de ce ati ramas fixata pe una singura. Si nici nu prea sunt cunoscuti in Romania, nici nu au putere de influenta precum au alte secte din Romania, bine cunoscute.
Eu am citit asa din mesajele lor, si sincer sa fiu nu mi se par chiar asa de periculoase dupa cum marturisiti dumneavoastra, chiar au metafore, cuvinte cu subinteles, "nu tot ce zboara se mananca"... mai pentru cine are intelepciune, ca sa nu spun ca de fapt prostia la noi in tara este la loc de cinste...
|
Dacă dumitale nu ți se par periculoase, înseamnă că am toate motivele ca să perseverez. Am ales să vorbim despre această sectă deoarece ea este cea mai periculoasă dintre toate, întrucât îl promovează deschis pe Antihrist (locțiitorul lui Hrisots) ca fiind venit deja pe pământ, la Pucioasa. Celelalte secte au
targeturi mult mai modeste, deci pot fi neglijate fără nici o teamă.
Citat:
Bun, deci sa presupunem ca aveti dreptate, si practic ati desconspirat niste rataciti de la adevar, precum alte 350 de secte din tara asta. Pot sa spun excelent, ne-ati luminat pe toti in legatura cu adevarul.
|
Nu pe toți, îndată ce mai sunt susținători înfocați pe acest Forum. Mai e de tras, nu glumă.
Citat:
Dar daca printr-o posibila eroare de "calcul" sa fi gresit si sa va inselati, -ati ajuns sa judecati Cuvantul Lui Dumnezeu?. Tot ce e posibil, ca doar nu suntem perfecti, si mai gresim si noi, de aceea zic ca judecata nu ne cam apartine.
|
A greși este omenesc. Vor veni păzitori ai adevărului ca frăția ta și vor pune degetul pe greșeală și așa se vor putea corecta toate cele greșite.
Citat:
Nemai vorbind de faptul ca sunt o gramada de profetii despre Romania, ca de exemplu: Vanga Dimitrovna, Sundar Singh, Arsenie Boca, Petrache Lupu, Sf Calinic de la Cernica, si se cam "pupa" cu ce spun cei de la Pucioasa.
|
Nu se prea văd "pupăturile din piața endependenți". Poate vii cu vreun exemplu mai concret, să înțelegem și noi cum se pupă Lupu cu oile pucioșești.
Citat:
...dar binenteles ce mai conteaza,nu? noi suntem ortodoxi, avem madria noastra, noi credem doar ce spune biserica, toti ceilalti sunt in erezie, noi stim adevarul , doar la noi exista mantuire...nu? asa gandim...si s-ar putea sa avem o supriza asa cum si evreii au avut...
|
Mândria nu are ce căuta aici. Fiecare își exprimă un punct de vedere care poate fi contestat liber - de preferință și cu ceva argumente.
Citat:
si Papa Ioan Paul al II-lea a spus cand a venit in Romania ca: "Romania este gradina Maicii Domnului". Si nu cred ca isi permite Papa sa faca astfel de afirmatii, in contextul in care cam toata lumea il asculta. Si de aici spun profitand de ce a spus Papa, important este ca Romania este Gradina Maicii Domnului, implicit Noul Ierusalim Tara aleasa de Dumnezeu avand mire pe Iisus Hristos!
|
Ghinionul dracului este că și despre Muntele Athos s-a tot spus, de zeci de ani încoace, că este tot "Grădina Maicii Domnului". Asta așa, ca să stârnească dumnealui zâzanie între noi, neștiind acum pe care s-o alegem mai întâi (Grădina, sau Maica Domnului?), că iată, acum sunt câte două de fiecare. Două Grădini și două Maici.