![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
284. Comentariu la „Cuvântul” pucios din 8-12-2010 (I)
În intenția de a-și legitima propriile predici ca fiind creația autentică a lui Dumnezeu, liderii pucioși confundă voit lucrarea cu Lucrătorul ei și numele cu Cel numit, apoi atribuie cu nonșalanță titlul de „Cuvântul lui Dumnezeu” acestor producții teologico-literare și reclamă necesitatea includerii lor în canonul Sfintei Scripturi. Ei pleacă de la premisa că lui Iisus I s-a atribuit prin Scripturi (mai precis, este vorba de cartea Apocalipsei, cap.19,v.13), numele de „Cuvântul lui Dumnezeu”, dar numai la sfârșit, atunci când va avea loc venirea lui Hristos în trup și Judecata cea Mare: “Este scris în Scripturi că la venirea Mea iarăși pentru vii și pentru morți cu judecata, numele Meu va fi Cuvântul lui Dumnezeu” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 8 decembrie 2010) Or, Biblia vorbește limpede de un nume pe care Hristos Îl poartă din veac (întru dimensiunea interioară, nemărginită și supratemporală a lui Dumnezeu), deci nu numai la sfârșit, iar acest nume este Cuvântul: “ La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul. Acesta era întru început la Dumnezeu. Toate prin El s-au făcut; și fără El nimic nu s-a făcut din ce s-a făcut.” (Ioan, 1, 1-3) Așadar, Cuvântul participă nemijlocit la nașterea timpului prin actul creației, dar El era și rămâne anterior acestui act. Raporturile Cuvântului cu oamenii se conturează în istorie abia la Întruparea lui Iisus-Hristos-Cuvântul: “Și Cuvântul S-a făcut trup și S-a sălășluit între noi și am văzut slava Lui, slavă ca a Unuia-Născut din Tatăl, plin de har și de adevăr.” (Ioan, 1, 14) Întruparea din trup de Fecioară, această calitate excepțională dobândită de Hristos prin naștere mai presus de fire, este indestructibilă. Nici moartea n-a avut putere asupra ei, deși a încercat și ea aceasta, timp de două zile. Întruparea este esențială ca suport viu al comunicării lui Hristos cu oamenii: numai așa ei L-au văzut, și I-au văzut totodată și slava Lui, și au constatat că slava Lui este aidoma cu slava Tatălui ceresc, și au înțeles și au mărturisit că El este plin de har și de adevăr. Folosirea numelui “Cuvântul lui Dumnezeu” la Apocalipsa 19,13 este cerută și motivată doar de momentul recunoașterii acestei calități a lui Hristos (Cuvântul care S-a făcut trup din Fecioară) de către toată făptura, și nicidecum un moment istoric precis al “emanației Cuvântului” sau de auto-legitimare a unei lucrări omenești născută din mândrie diavolească pe meleagurile dâmbovițene și care a uzurpat cu îndrăzneală acest nume consacrat al lui Hristos cel viu. Or, pucioșii promovează de 55 de ani încoace o lucrare bizară, care propune un “Hristos” destrupat, care Își identifică lucrarea Sa (“Cuvântul” Pucios) cu lucrătorul care o plăsmuiește iar lucrătorul este – spun ei – duhul locvace de la Pucioasa. Mulți s-au edificat însă deplin asupra falsului grosolan atunci când au observat că scamatoria de la Pucioasa avea nevoie și de un trup, prin care duhul să vorbească, și așa au apărut, salvatoare și providențiale, “proorocițele” Verginica și Maria, care vorbeau în somn “de la Domnul” lor, în stare de catalepsie adâncă. Succesoarea celor două “proorocițe” a fost Mihaela Tărcuță, care a sesizat imediat că înșelătoria este cusută cu ață albă, și de aceea mai devreme sau mai târziu s-ar putea să fie demascată cu mare scandal. De aceea ea “a schimbat placa”, stabilind că de acum încolo, odată cu intrarea ei la “jugul proorociei”, “lucrarea” de la Pucioasa va avea un cu totul alt curs: “Domnul” Pucioasei nu va mai vorbi prin trup adormit, ci îi va șopti ei la ureche “Cuvântul”, trează fiind. Zis și făcut. Îndată, ea lansează și întreține confuzia majoră între lucrător, despre care pretinde că este “Cuvântul”, și lucrarea lui, care este … tot “Cuvântul”. De aici se dezvoltă alte confuzii, la fel de năstrușnice: lucrarea nu este numai colecția de predici pucioșești, ci și “cartea sfântă” care le înmănunchează într-o nouă Evanghelie, “Evanghelia de la Pucioasa”. Dar lucrarea mai este și zidirea unei noi “Biserici”, care o reneagă pe cea tradițională, din care ea a ieșit. În fine, “Cuvântul” nu este numai lucrătorul, ci și venirea lui cea nevăzută de om pe pământ. Cei care au cercetat dedesubturile acestor șmecherii ieftine au identificat însă lucrătorul în însăși persoana “proorociței” de serviciu de la Pucioasa, Mihaela Tărcuță, cea care le-a și pritocit. Această diversiune pucioșească, prin care se limitează doar pentru “sfârșit” folosirea numelui de “Cuvântul lui Dumnezeu”, urmărește un scop precis: acela de a putea identifica “sfârșitul” cu cei 55 de ani de când are loc “lucrarea Cuvântului” de la Pucioasa, iar lucrarea “Cuvântului” să poată fi asimilată cu zidirea unei noi “Biserici ortodoxe” românești, eretică și schismatică, “Biserica Noul Ierusalim”, care nu-și mai are rădăcinile în lucrarea de temelie a Cincizecimii, ci în anonimatul anului 1955: “[…] găsesc veghe pentru venirea Mea cuvânt în cartea Mea cea de azi, pe care Eu Însumi o înființez prin grăirea Mea cea de azi, că Eu vin pe pământ cuvânt pe vatra neamului român, și de peste cincizeci de ani grăiesc peste un popor, care a ascultat din gura Mea grăirea Mea din zilele acestea, și iată, am mlădițe binecuvântate de Dumnezeu ca să audă glasul Meu și să-l facă pe pământ carte, așa cum în toate vremile a lucrat Dumnezeu prin slugile Sale și S-a făcut carte pe pământ și S-a dat oamenilor cuvânt. Dar ce face cuvântul Meu și de ce se varsă el din gura Mea pe pământ? El zidește biserica Mea […]”(citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 8 decembrie 2010) Liderii pucioși jonglează mai departe cu confuziile, identificând a doua venire întru slavă a Domnului cu promisiunea lui Iisus că El va fi, prin lucrarea sfințitoare a Duhului Sfânt, cu cei care cred în El, în toate zilele și în tot veacul: “…și iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârșitul veacului. “ (Matei 28,20). Astfel, pucioșii promovează un “Iisus” care deși vine a doua oară pe pământ, nu vine nici în trup, nu vine nici văzut întru slavă, ci vine în umilință și semerenie, ca la nașterea lui Iisus Prunc în Betleem. Zadarnic îl așteaptă încă unii dintre creștinii pucioși, să vină întru slavă așa cum le promite Biblia, căci la liderii lor se infiltrează insistent, în miez de noapte, doar un duh cu numele de “Iisus”, care vine (nu în toate zilele, dar în aproape toate nopțile) ca să-i mustre pe ceilalți oameni că nu se pregătesc îndeajuns pentru venirea cu slavă a lui Iisus în trup: “O, tot așa de smerit, tot ca acum două mii de ani lucrez și azi, și lucrez prin cuvânt, Eu și sfinții Mei, Eu și îngerii Mei. Zadarnic Mă așteaptă altfel cei ce măcar nici nu se pregătesc pentru ziua slavei Mele […]” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 8 decembrie 2010) |
|
|||
|
|||
![]()
Biserica universala s-a scindat in anul 1054(marea schisma) (aici nu mai crestin sa fi fost...) si a rezultat mai fratioare de acum 2 "biserici" Catolica si Ortodoxa(in graca se spune Catolichi)
Iar de aici 10.000 de secte in lume. In romania am inteles ca sunt peste 350 de secte. Bun deci iata cat de mult tine omul la fratele sau de vrea sa il duca pe calea adevarului... Precum dumneavoastra Maria Margareta, care dupa cum spuneti, tineti asa de mult la noi ca vreti sa ne "paziti" de acesti sectanti, nu? Dar de ce nu vorbiti si de alte secte ca sunt o gramada in Romania, de ce ati ramas fixata pe una singura. Si nici nu prea sunt cunoscuti in Romania, nici nu au putere de influenta precum au alte secte din Romania, bine cunoscute. Eu am citit asa din mesajele lor, si sincer sa fiu nu mi se par chiar asa de periculoase dupa cum marturisiti dumneavoastra, chiar au metafore, cuvinte cu subinteles, "nu tot ce zboara se mananca"... mai pentru cine are intelepciune, ca sa nu spun ca de fapt prostia la noi in tara este la loc de cinste... Bun, deci sa presupunem ca aveti dreptate, si practic ati desconspirat niste rataciti de la adevar, precum alte 350 de secte din tara asta. Pot sa spun excelent, ne-ati luminat pe toti in legatura cu adevarul. Dar daca printr-o posibila eroare de "calcul" sa fi gresit si sa va inselati, -ati ajuns sa judecati Cuvantul Lui Dumnezeu?. Tot ce e posibil, ca doar nu suntem perfecti, si mai gresim si noi, de aceea zic ca judecata nu ne cam apartine. Nemai vorbind de faptul ca sunt o gramada de profetii despre Romania, ca de exemplu: Vanga Dimitrovna, Sundar Singh, Arsenie Boca, Petrache Lupu, Sf Calinic de la Cernica, si se cam "pupa" cu ce spun cei de la Pucioasa. ...dar binenteles ce mai conteaza,nu? noi suntem ortodoxi, avem madria noastra, noi credem doar ce spune biserica, toti ceilalti sunt in erezie, noi stim adevarul , doar la noi exista mantuire...nu? asa gandim...si s-ar putea sa avem o supriza asa cum si evreii au avut... si Papa Ioan Paul al II-lea a spus cand a venit in Romania ca: "Romania este gradina Maicii Domnului". Si nu cred ca isi permite Papa sa faca astfel de afirmatii, in contextul in care cam toata lumea il asculta. Si de aici spun profitand de ce a spus Papa, important este ca Romania este Gradina Maicii Domnului, implicit Noul Ierusalim Tara aleasa de Dumnezeu avand mire pe Iisus Hristos! Last edited by bob2909; 24.12.2010 at 17:38:44. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
dar ce te faci daca Mahomed este adevaratul cuvant a lui Dumnezeu? pe unde scoti camasa? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar daca e Mahomed vom vedea cine se va arata in slava Iisus sau Mahomed... vom vedea si la fel vom da si raspuns nu? Last edited by bob2909; 24.12.2010 at 17:54:06. |
|
|||
|
|||
![]()
Plus ca Iisus nu mai vine singur cum a venit prima data, ci cu intreaga obste, si deci vor fii multi care il vor recunoaste, nu va mai fi singur...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
in legatura cu Mahomed, nu e riscul cam mare? si daca nu e Mahomed, poate e Budha, Zeus, Zamolxes sau Zouroastru ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu riscul cel mai mare e cu Iisus, si de ce spun asta pentru ca este singurul care vorbeste de judecata, de ghena ... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
dar eu stiam ca un crestin se ia dupa profetiile din Biblie nu dupa babe si si alti "profeti". cum ai zis?! riscul e cu Iisus?! hmmm ...ce bine ca am ales sa nu risc cu vreunul din ei ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
284. Comentariu la „Cuvântul” pucios din 8-12-2010 (II)
Când și când, pucioșii mai sunt somați de câte un vizitator mai îndrăzneț ca să demonstreze că la ei vine Însuși Hristos cel înviat în trup, și nu vreun duh viclean și înșelător (așa cum Hristos Însuși S-a arătat lui Toma, dovedindu-Se pe Sine că este Cel înviat), dar atunci pucioșii îi arată cartea lor de predici intitulată “Cuvântul lui Dumnezeu” și-l îndeamnă să “creadă” că această carte este “Hristos” și să se alăture Bisericii lor de “Nou Ierusalim” și să primească și el duhul de la Pucioasa ca să se încuibeze în el, ca să-și facă duhul încă un locaș măturat și dereticat pe pământ: “ […] am fii credincioși, și iată-i, Mi-am făcut casă la ei și cinez cu ei și Mă las cuvânt pe masa lor și Mă arăt lor, iar ei Mă arată oamenilor cuvânt, iar cei ce cred în Mine prin ei, se fac și ei asemenea lor, a celor ce Mă împart cuvânt de facere a omului, ca să creadă omul și ca să se facă biserică a Mea cel ce Mă primește să-l fac al Meu, locaș al Meu pe pământ.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 8 decembrie 2010) O altă confuzie abil întreținută de liderii pucioși, ca să-i facă Bisericii majoritare o atmosferă defavorabilă, este legată de învierea morților. Ei pretind că așteptarea sterilă din Biserica Tradițională privind învierea morților este împlinită deja, deplin și spectaculos, prin “Cuvântul” care lucrează în “Biserica Noul Ierusalim”, pe care mai marii Bisericii (BOR) se fac că nu-l aud. Pentru a contracara o eventuală nedumerire a celor care ar putea cu îndeptățire să reclame că ei n-au văzut nici un mort înviat la Pucioasa, liderii pucioși “o scaldă” imediat, anunțând că, de fapt, învierea morților încă n-a avut loc, dar e pe vine, iar morții “se pregătesc de înviere”, adică își fac bocceluțele căci aud “Cuvântul” de la Pucioasa cum le sună în urechi și cum le gâdilă în mod plăcut, cu promisiuni deșarte, timpanele duhovnicești: “Iată, când pot să le spun, le spun, numai că se fac ei că nu aud, dar Eu sunt Cel ce vin acum și judec viii și morții prin acest cuvânt și le spun lor că ei spun mereu în biserica lor că așteaptă învierea morților și viața veacului ce va să fie, iar Eu vin cu ceea ce zic ei că așteaptă, și vin cuvânt pe pământ pentru vii și pentru morți, căci Tatăl Mă trimite să împlinesc tot ce este scris în Scripturi să împlinesc, și se pregătesc cei adormiți de înviere la glasul Meu, pe care ei îl aud […] “ (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 8 decembrie 2010) Duhul care își ia numele “sfânta Ecaterina” îi îmbărbătează “în cuvânt” pe liderii pucioși cei mici la suflet și la trup și-i îndeamnă să fie mari și curajoși, căci ei sunt cheia de boltă a Ortodoxiei, mădularele care împlinesc “Biserica de Nou Ierusalim”, ei sunt “proorocii” care vin cu duhul proorociei care lipsește de aproape 2000 de ani în celelalte Biserici de pe tot pământul, iar această lipsă intolerabilă le știrbește pe ele și le descalifică definitiv: “ […] fiți curajoși, voi, cei mai mici între cei ce au lucrat până acum rând pe rând Domnului pe pământ, și fiți credincioși cu putere, că nu mai e pe nicăieri între oameni biserică cu mădularele toate în ea, așa cum a făcut Domnul să fie cu voi, cei credincioși Lui! “ (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 8 decembrie 2010) Duhul mai adaugă că înțelepții lumii nu pricep nimic din “Cuvântul de la Pucioasa” și de aceea ei sunt nimic, căci nu pricep cum să creadă în Dumnezeul de la Pucioasa: “Iată, înțelepții lumii nu sunt nimic față în față cu cuvântul lui Dumnezeu, care este cu voi mereu, și care în taină zidește și împlinește, împotriva celor ce nu știu să creadă în Dumnezeu așa cum se cuvine pentru toată lucrarea Lui între oameni.“ (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 8 decembrie 2010) Duhul dezvăluie apoi taina de la Pucioasa: liderii pucioși par să fie cei mai mici, dar în realitate ei sunt cei mai mari de pe tot pământul: “O, mare este pe pământ cel ce mărturisește pe Domnul! Așa mărire a așezat El peste voi, și sunteți cei mai mici, dar și cei mai mari, căci ați știut și știți să stați mici, ca să poată Domnul cu voi, o, fii ai cuvântului Său de azi, căci cei mari, care nu știu să se facă mici și să rămână așa înaintea Domnului, nu rămân aceia, și nu știu să-L mărturisească pe Domnul cei mari, căci nu știu ei înțelepciunea cea de la Domnul pentru cei mici, a cărora este împărăția lui Dumnezeu, precum este scris.“ (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 8 decembrie 2010) Îndată, duhul care își ia numele “sfânta Ecaterina” vine și cu o altă dezvăluire șocantă, care răstoarnă o paradigmă îndelung pritocită și cocoloșită de liderii pucioși: “Cetatea Noul Ierusalim”, despre care Apocalipsa spune că se va pogorî din cer, nu mai este Templul zidit de pucioși în anul 1991, ci abia acum se lucrează la ea, în mare taină: “ […] iar Scriptura grăiește la sfârșit scrierea ei despre cetatea cea sfântă, Noul Ierusalim, la care Tu, Doamne, atât de tainic lucrezi acum […]“ (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 8 decembrie 2010) Duhul care își ia numele “sfântul Mercurie” își dă arama pe față, întărâtându-L la mânie și la răzbunare pe “Dumnezeul” Pucios, împotriva celor care nu vor să creadă în El și în “Cuvântul” Lui de la Pucioasa: “ Și acum Te rog și eu, varsă mânia Ta peste muntele de necredință a oamenilor și dă-le lor prilejul să Te primească prin acest cuvânt de facere a omului la sfârșit de timp!” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 8 decembrie 2010) Last edited by mariamargareta; 24.12.2010 at 18:52:47. |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Last edited by mariamargareta; 24.12.2010 at 18:45:46. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cetatea Noul Ierusalim | idealist | Calugarul | 12 | 18.01.2013 11:13:01 |
Mesaj,propunere | TEOLOGUL | Generalitati | 45 | 08.01.2011 12:16:34 |
Fenomenul Noul Ierusalim de la Pucioasa | mihailt | Secte si culte | 2319 | 30.07.2010 23:36:37 |
un mesaj frumos | The_Fallen | Generalitati | 1 | 14.07.2010 22:22:29 |
|