Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.10.2010, 02:03:50
Pr. Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Pai bine pr. Gheorghe da in arhiepiscopia Tomisului anul acesta IPS Teodosie din cate inteleg nu a participat la octava de rugaciune pentru unitatea crestinilor precum s-a intamplat aci in Arhiepiscopia Bucurestilor.
Si pentru asta tre' sa fiu mandru sau trist? Sau daca participa nu trebuia sa-l mai pomenesc la Liturghie, ca-i ecumenist? Sau daca n-a participat, nu trebuie sa-l pomenesc, ca nu face ascultare? Sau... Grea problema!

Eee... Stii cum vine asta? Cam ca in povestea cu drobul de sare. In mod sigur insa, si pentru participare si pentru neparticipare pot exista si alte motive in afara de problema ecumenica. Iar eu, mai mic fiind, astept binecuvantare de la Inaltpreasfintia sa, ca-i mai marele meu si mi-i si drag, peste toate! Stii fratia ta, ce problema am eu cu adevarat dureroasa in Biserica zilele acestea? A dat frigul deja si biserica este de piatra si nu avem incalzire deloc! Satul este mic, oameni prea saraci, criza este un refren prea mult auzit pe la toti cei care ar putea sa mai faca ceva si astfel, perspectivele in aceasta privinta sunt sumbre. Asta este grija mea!

Si problemele celelalte, cu ecumenismul, cu "rapirea maicutelor din manastire, impreuna cu duhovnic cu tot" de catre cine stie ce duh, sunt importante, da' nu mi-e dat mie sa le rezolv. Eu pana acum nu am fost pus, decat de propriile mele pacate, in stare de incompatibilitate cu savarsirea Sfintei Liturghii! Daca va fi cumva si altfel, candva, voi vedea atunci, cu ajutorul Stapanului meu!

Domnul cu tine!
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sfintii Martiri Brancoveni cozia Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 26 27.02.2014 17:23:06
Manastirea Chiajna ciucaelena Generalitati 1 30.07.2011 22:03:25
Sfintii martiri brancoveni georgeval Generalitati 23 18.08.2009 17:29:35
Opinia Avocatului Cezar Axinte de la Fundatia Sfintii Martiri Brancoveni camiann Generalitati 0 06.02.2009 11:49:54
Sfintii Martiri Brancoveni Laurentiu Stiri, actualitati, anunturi 1 17.08.2008 21:59:40