![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
[quote=Pr. Gheorghe;296427]Traducerea si exegeza canoanelor asa, ca se poarta, sfaturi cu iz de judecare profunda, acuze fatise spre "decapitare" duhovniceasca, desconsiderarea "sablonistica", la modul general, a unei Biserici cu adevarat apostolica... Iata fratilor, cam asta este ceea ce vad eu, cu stiinta sufleteasca si capacitatea de intelegere ce am (din scoli si de la Duhul Sfant) in ceea ce spun acestia.
Nu are rost parinte dragul meu sa -ti pui in cap si in suflet opiniile unora care nu stiu pe ce lume traiesc.E o practica stiuta bine impamantenita a multora care daca au citit doua carti duhoavnicesti se afla in treaba si inteligenti .Unii sunt ai lui cutare parinte alti al altuia care sta inchis de o maicuta pe nu stiu unde la o margine e sat altii ecumenisti si anti ecumenisti altii periculos de apropiati de "dreptatea si morala " legionara si uita de cuvantul Sf Ap Pavel care zice ca nu suntem nici ai lui Moise nici ai lui Pavel nici ai lui Varahiil nici ai lui mai stiu cine ci ai lui Hristos.dar pt multi cum se zice la mine in ardeal acestia sunt pt multi tata si dumnezeul lor.Si apoi se mira si cu o atitudine justitiara impart dreptatea legandu-se de canoane si uitand de unitatea ierarhica si calauzirea Sf Duh in sf Sinod .Suntem multi de multe feluri pe aceasta lume in schimb un singur lucru nu va pot lua mai ales sfintiei voastre si anume calauzirea credinciosilor de la sf Altar prin predica si cateheza in mod direct sau cu cei bine cunoscuti prin scris sau telefon atunci cand omul o cere si are nevoie de discutii serioase si bune duhovnicesti .Aici multi ascunsi sub pseudonim cum imi spunea cineva tot de aici nu trebuie sa mi se stie numele ca am venit sa invat nu sa cunosc oameni deci ascunzandu-ma de altii sa nu stie cine sunt ca sa pot fi eu acoperit sa imi creeez eu propiul dumnezeu ,uitand ca credinta si invatatura se aprofundeaza se simte se respira cunoscand pe cel de langa tine caci Hristos nu a predicat la pseudonime si nici apostolii .E bine sa ne aparam biserica foarte bine ce le-ati zis dar sa nu devina o lupta personala caci sorti de izbanda nu se afla pana nu se trzesc unii ca acestia ei insisi la realitate iar acest lucru se face cu rugaciune multa |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Roaga-te si pentru mine, frate, sa pot ramane in ascultarea tulpinii mele, Hristos, prin Biserica sa. Domnul sa-ti rasplateasca dragostea! Last edited by Pr. Gheorghe; 12.10.2010 at 14:38:46. |
|
|||
|
|||
![]()
Nici o problema parinte ne rugam pt toti si pt cei buni si pt cei rai si pt cei ce ne iubesc si pt cei ce ne urasc ca Bunul Dumnezeu la ii pomeneasca intru Imparatia Sa acolo unde straluceste lumina fetei Sale .Mare dreptate avea IPS Andrei cand ne spunea unele lucruri la cursurile de formare duhovniceasca .Toate cele bune
|
|
|||
|
|||
![]()
Asa cum am anticipat, iata efectele. Iar asta nu-i decat inceputul.
Parinte, oare sa fi sosit asa curand regretul intoarcerii pe forum? Am desoperit intr-unul din mesajele trecute un mare "of". Credeti ca veti reusi sa treceti nesifonat printre balarii si ciulini, fara a calca in picioare si furnicutele ostenitoare? E greu, parinte si pentru un mirean, dar pentru dvs cu atat mai mult. Fiindca toata lumea cere de la preot, dar nu-si pune problema datoriei si a constiintei. Si-apoi, mie mi se poate rastalmaci orice cuvintel; sunt un biet pacatos al carui Duh Sfant isi poate lua zi libera oricand. Dar dvs vi se cere sa-l aveti la purtator, cu sau fara sutana. Din partea mea, fara a face parada, aveti numai ganduri bune si un respect desavarsit. Va rog sa aveti rabdare cu noi toti si multa dibacie in vorbe, ca nu-i usor de pazit intr-un singur tarc, lupi si oi si viespi si serpi si vulpi... Dumnezeu sa va dea multa mangaiere in vorbe, pentru placerea auzului tuturor... "dobitoacelor"!... PS - Acu', sper sa nu-mi sariti la gat si sa spuneti: "Pe cine faci tu, ma, dobitoc, ha?" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Aici pe forum, mediul ne obliga la niste reguli. Eu am cateva ![]() Daca voi mai sta pe aici... nu am contract, mai vedem! Oricum trebuie retinut ca in 99% din timpul petrecut pe aici ma simt foarte bine si cred ca se poate scoate si ceva folos pentru sufletelul meu! Pe cei doi de mai sus i-am luat cam tare, e drept. Nu retractez nimic insa pana nu vad macar o umbra de pocainta la acestia, caci nu este bine ca tu, vecinul meu, sa dai cu piciorul in sticla cu lapte pe care laptarul mi-a pus-o la usa, cand stii ca eu am copii mici de hranit si mai sunt si tulburat de criza. Doamne iarta-ma pe mine pacatosul! P.S. Inc-o regula: nu ma "supar" asa tare decat cand vad cum niste "flutura vant" prin Biserica (parerea mea!), au tupeu de manelist si se cred mai mari ca patriarhul si Sinodul. Last edited by Pr. Gheorghe; 12.10.2010 at 16:28:00. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca primirea cuvantului preotului s-ar face in dreptatea slujirii si cuvantul ar suna bland si linistit si-ar primi chiar binecuvantare, dupa cuvantul Scripturii! Altfel... Tot din Cartea Sfanta! Last edited by Pr. Gheorghe; 12.10.2010 at 16:44:01. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfintii Martiri Brancoveni | cozia | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 26 | 27.02.2014 17:23:06 |
Manastirea Chiajna | ciucaelena | Generalitati | 1 | 30.07.2011 22:03:25 |
Sfintii martiri brancoveni | georgeval | Generalitati | 23 | 18.08.2009 17:29:35 |
Opinia Avocatului Cezar Axinte de la Fundatia Sfintii Martiri Brancoveni | camiann | Generalitati | 0 | 06.02.2009 11:49:54 |
Sfintii Martiri Brancoveni | Laurentiu | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 17.08.2008 21:59:40 |
|