Citat:
În prealabil postat de Pr.Gheorghe
Dar gata, ajunge! M-am tulburat deja nepermis de mult si am tulburat si pe altii, cu siguranta. Iertati-ma!
Voi incerca sa profit de razboiul ce a fost declarat Bisericii de catre o parte a societatii noastre si sa ma fortez (sa revin la consemnnul preotului) spre a sta doar la lucrarea mea mica, in parohie si nu in lume, pe internet. Cine iubeste preotia lui Hristos o va cauta si o va gasi inca; ea exista! Plec si eu sa o caut!
Sa fiti sanatosi si buni crestini! Rugati-va si pentru mine, preotul Gheorghe!
|
Parinte Gheorghe, nu stiu daca imi sta mie bine sa o spun dar cred ca nu aveti motive intemeiate sa va retrageti din spatiul virtual.
Probabil ca discutiile cu non-ortodocsii va tulbura, probabil ca si discutiile cu mine, chiar daca ma cunoasteti de multa vreme, ar ajunge, mai devreme sau mai tarziu, la conflict. Modul de gandire al unui neoprotestant si al unui ortodox sunt prea diferite. Si cultura bisericilor noastre, in ciuda unei mari parti comune a dogmaticii, este atat de diferita...
Dar... eu cred ca sunt motive solide pentru care, in ciuda disconfortului, ar trebui sa ramaneti pe forum.
1. Numarul preotilor pe forum. Acest forum este crestin ortodox. Este mai traficat decat oricare altul din Romania. Dar pe aici macar ca sunt destui ortodocsi practicanti care dau raspunsuri competente, nu prea sunt preoti.
2. Intrebarile. Aici intra multi ortodocsi care pun intrebari. Sunt oameni timizi care experimenteaza probleme dificile pe calea credintei. Desigur ca ar putea merge la biserica sa intrebe. Din motive diferite nu o fac. Raspunsul dumneavoastra este unul autorizat. Ati si dat astfel de raspunsuri si ele au fost bine primite.
3. Cititorii. Pe langa cei care scriu, mai sunt cateva zeci de mii care doar citesc forumul. Unii dintre ei se confrunta cu probleme similare, altii vor trebui sa le faca fata in viitor. Din postarile dumneavoastra ei pot invata. Cred ca multi deja au facut-o.
4. Conflictele. Intre ortodocsi si non-ortodocsi se starnesc destul de des controverse care trec dincolo de o limita a rezonabilului. Dumneavoastra cunoasteti suficient de bine realitatile neoprotestante si foarte bine pe cele ortodoxe. Ati putea atenua conflictele cu pricina. Ati si facut-o in cateva randuri.
5. De ce sa nu recunosc ca am si un motiv egoist in apelul meu: cunosc si eu un ortodox pe acest forum si el pleaca :)
Va inteleg supararea. In ce ma priveste, macar ca am avut de-a face in viata reala cu multi oameni de diferite confesiuni, (ma gandesc si la anii petrecuti printre musulmani) nu am fost niciodata atacat si improscat cu noroi ca aici pe forum. Dar punand totul in balanta eu as zice ca se merita.
Fiecare in parohiile noastre suntem protejati dar poate Dumnezeu vrea sa ma mai si
injure cineva...:))