![]() |
![]() |
|
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
În prealabil postat de Danut7 ![]() Actul in sine al botezului mantuie.. El este cel prin care beneficiem de lucrarea divina in viata noastra prin harul dumnezeiesc. Mantuirea este un proces... Prin botez primim ceea ce este necesar procesului de mantuire, adica harul lui Dumnezeu. Petru face referire la curatia trupeasca pentru ca evreii aveau bai de curatire in lege(vezi Levitic cap. 15).. El face comparatia asta cu baile evreiesti aratand ca baia botezului nu este pentru stergerea necuratiei trupesti, ci pentru stergerea necuratiei sufletesti, spre iertarea pacatelor.. Am o intrebare: De ce crezi ca Apostolii au botezat pe toti cei ce veneau la Hristos? si inca una : De ce a mai fost nevoie sa ii boteze pe cei care au primit Duhul Sfant ? Fapte 10:47 Poate, oare, cineva să oprească apa, ca să nu fie botezați aceștia care au primit Duhul Sfânt ca și noi? Citat:
Romani 6:3. Au nu știți că toți câți în Hristos Iisus ne-am botezat, întru moartea Lui ne-am botezat? 4. Deci ne-am îngropat cu El, în moarte, prin botez, pentru ca, precum Hristos a înviat din morți, prin slava Tatălui, așa să umblăm și noi întru înnoirea vieții; 5. Căci dacă am fost altoiți pe El prin asemănarea morții Lui, atunci vom fi părtași și ai învierii Lui, 6. Cunoscând aceasta, că omul nostru cel vechi a fost răstignit împreună cu El, ca să se nimicească trupul păcatului, pentru a nu mai fi robi ai păcatului. Galateni 3 :27. Căci, câți în Hristos v-ați botezat, în Hristos v-ați îmbrăcat. ![]() ![]() ![]() Citat:
Daca nu are nici o legatura cu botezul poate ne explici ce inseamna "baia nașterii celei de a doua " din Tit 3:5 |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Arsenie Boca si Sfanta Taina a botezului | alynna | Biserica Ortodoxa Romana | 22 | 10.05.2013 08:28:51 |
Care este sensul Botezului Domnului? | Florin-Ionut | Botezul | 33 | 07.01.2013 15:38:30 |
Taina Botezului in cadrul Sfintei Liturghi | georgeval | Botezul | 22 | 21.02.2012 23:08:48 |
Taina Botezului în Filocalie | NECTARIE | Botezul | 6 | 23.11.2011 15:34:34 |
|