Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.09.2010, 16:41:18
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de samson Vezi mesajul
Botezul in apa e o porunca pentru cei care s-au increzut in Hristos. Un om cand se boteaza se stie clar ca e al lui Hristos Hristos de asta cere botezul in apa, ca marturie a credintei noastre. Daca nu ar exista un semn exterior de unde stii care e credincios si care nu?

Botezul cu apa e administrat in apa,nu cel cu Duhul Sfant.

Primirea Duhului Sfant se face prin credinta nu prin botezul in apa, lucru care ti se spune clar in Ioan 7:38-39
"Cel ce crede în Mine, precum a zis Scriptura: râuri de apă vie vor curge din pântecele lui.
Iar aceasta a zis-o despre Duhul pe Care aveau să-L primească acei ce cred în El. Căci încă nu era (dat) Duhul, pentru că Iisus încă nu fusese preaslăvit. "

Era nevoie ca cei ce au primit Duhul Sfant sa se boteze pentru ca, dupa cum ti-am zis mai sus, botezul in apa confirma public credinta persoanei respective in Hristos.
Tu cum poti spune despre cineva ca e crestin?

Ba da este, Ioan 7:38,39 un pasaj pe care il eviti:
"Cel ce crede în Mine, precum a zis Scriptura: râuri de apă vie vor curge din pântecele lui.
Iar aceasta a zis-o despre Duhul pe Care aveau să-L primească acei ce cred în El. Căci încă nu era (dat) Duhul, pentru că Iisus încă nu fusese preaslăvit. "

Unii l-au primit dupa botez, apostolii spre exemplu, deoarece Duhul Sfant a fost dat abia dupa inaltarea lui Hristos. Ori cei care s-au botezat inainte de acest eveniment nu au primit Duhul Sfant deoarece nu aveau cum sa il primeasca lucru scos in evidenta si de Ioan7:39.
Baia nasterii celei de-a doua este botezul Duhului Sfant. Eu nu te inteleg pe tine de ce asociezi apa cu botezul?Efectiv unde apare apa tu gata e vb de botez. Apa in Sf Scriptura simbolizeaza lucrarea Duhului Sfant.
Ia sa te intreb ceva, presupunem ca ai tu dreptate, zi-mi si mie de ce majoritatea romanilor botezati traiesc in pacat?Conform cu afirmatia ta ar trebui sa fie nascuti din nou, din Duhul.
Ori viata lor nu o arata. Cum explici acest lucru? Tu nu vezi ca realitatea curenta iti demoleaza teoria? Daca botezul cu apa e nastere din nou atunci de ce nu vedem nastere din nou la cei botezati ci vedem traire in pacat?

Poate am probleme cu vederea pentru ca nu vad cuvantul botez in acest paragraf.
Putea f simplu Hristos sa spuna "ca cine nu se boteaza nu va putea intra in imparatia lui Dumnezeu". Dar nu spune asa.
Tinere samson, lasă-ne cu propaganda ta sectară că sfânta taină a botezului se face prin Duhul Sfânt, iar primirea darului Duhului Sfânt este tot prin Duhul Sfânt și presupune înzestrarea de către Duhul Sfânt cu daruri ale Duhului Sfânt a acelora care deja au fost renăscuți la viața cea nouă în Hristos.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Arsenie Boca si Sfanta Taina a botezului alynna Biserica Ortodoxa Romana 22 10.05.2013 08:28:51
Care este sensul Botezului Domnului? Florin-Ionut Botezul 33 07.01.2013 15:38:30
Taina Botezului in cadrul Sfintei Liturghi georgeval Botezul 22 21.02.2012 23:08:48
Taina Botezului în Filocalie NECTARIE Botezul 6 23.11.2011 15:34:34