Citat:
În prealabil postat de samson
Mai sus spui ca fara botez nu poti fi niciodata mantuit, in paragraful 2 spui ca daca nu ai timp sa te botezi atunci esti mantuit. Cele 2 afirmatii se contrazic.
Si la fel sunt cazuri in Sf Scriptura in care oamenii sunt mantuiti inainte de botez ,desi aveau timp sa se boteze. Un caz e Corneliu si casa lui despre care se spune asa:
"Încă pe când Petru vorbea aceste cuvinte, Duhul Sfânt a căzut peste toți cei care ascultau cuvântul.
Iar credincioșii tăiați împrejur, care veniseră cu Petru, au rămas uimiți pentru că darul Duhului Sfânt s-a revărsat și peste neamuri."
Botezul urmeaza dupa,insa dupa cum vezi oamenii au primit Duhul Sfant inainte sa fie botezati.
|
Cele doua afirmatii nu se contrazic. De ce? Pentru ca noi nu avem o clipa spre mantuire asa cum a avut talharul de pe cruce. Nu am spus ca daca nu ai timp sa te botezi vei fi mantuit. Incearca sa intelegi exact ce am spus. Am spus ca daca ai fi exact ca talharul de pe cruce si ai face ce a facut el vei fi si tu mantuit. Dar nu esti, esti aici, dupa 2000 de ani de crestinism si ai tot timpul pe care ti-l da Dumnezeu sa reusesti sa te faci mantuit. Talharul auzise de noua lege si de mantuire acolo in acea clipa de pe urma. noi oamenii avem 2000 de ani de cand avem noua lege si avem timp sa lucram spre mantuire. Exista o mare diferenta. Am spus ipotetic: sa ai doar o clipa sa cunosti legea lui Hristos si sa te mantuiesti. Dar cine are doar o clipa? E o nuanta extrem se subtila ceea ce vreau eu sa spun acum si daca nu o intelegi imi pare tare rau pentru tine.
Timpurile de astazi nu pot fi transpuse in timpurile de atunci. Atunci de abia incepeau sa auda legea lui Hristos, noi o auzim de 2000 de ani. Iarasi este mare diferenta. Ai cazut intr-o mare capcana, a sectantilor, e cam greu sa iesi din ea dar nimic nu e imposibil.