Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.06.2010, 12:22:54
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Fratilor, cred ca nu ne intelegem.
Despre ce biserica vorbiti voi: cladire, preoti, institutie, episcopi, sau despre credinta? Sau care anume?

@Coralina - as vrea sa-mi raspunda Mihnea insusi. Tatal este Iisus, asta am inteles la el. Dar nu stiu la ce se refera cand spune biserica (Mama): preoti, episcopi, cladirea bisericii, credinta in sine, biserica de care apartine el in oras, sau ce anume.
Eu fac lucrurile de care spui (cu ajutat si etc.), dar asta o fac pentru acei necajiti si pentru Hristos. Pentru asta nu trebuie sa iubesc preotii sau episcopii. Sau cum? O fac in afara bisericii (institutie) daca intelegi diferenta.
Mihnea spunea undeva cat il ajuta cei de la biserica lui: cateheza, i-au dat site-de internet, forum, traduceri de facut, biblioteca si mai stiu eu. Nu-i normal sa spuna ca tine la oamenii aceia? Sa spuna ca sunt "Mama" lui?
Eu nu pot sa spun la fel: cateheza nu se face, la site nu pot lucra, implicare sociala nu este dorita (adica in cadrul bisericii, cu ajutorul/coordonarea preotului), revista nu, biblioteca nu, pentru cladire trebuie sa platim. Si atunci?

@Noesisaa - eu nu stiu ce fac protestantii.
Eu stiu numai ca am anumite limitari si de intelegere si fizice pentru a prelua chiar totul.
Si tu le amesteci, ca si ceilalti.
Eu merg la biserica, eu fac ce trebuie, dar in limitele in care pot.
Tu cand imi spui de cele 7 Taine ca sunt numai biserica, imi spui de credinta ortodoxa.
Eu vorbeam de oameni (preoti, altii care fac diverse legi, care administreaza cladirea bisericii) etc. Ce legatura au una cu alta, ca sa-mi spui ca sunt protestanta?
Am spus mai sus (Coralinei) mai in detaliu.
Eu nu N.T in sine vreau sa se schimbe, credinta, ci oamenii si modul in care se aplica acesta/aceasta. Este totusi o diferenta.
Il respect pe preot, incerc sa-l ajut, sa ajut acolo in biserica-comunitate (nici oamenii nu m-au ajutat sa fac ceva). Dar nu pot sa spun asa ca Mihnea ca biserica (asta de pe pamant) este mama mea.
Sunt atatea scandaluri si preoti si calugari controversati. Si ei tot biserica se cheama. (?)

Da, am mai spus, a fost un preot la care am tinut (parintele Galeriu). El era ca un bunic bun pentru mine. Era cu totul altceva insa...

@Daniel - eu nu aduc modificari bisericii. Sunt un simplu nimeni.
Si din nou, vorbim de biserici diferite. Tu vorbesti de biserica-credinta. Eu de altceva.
Si nu este vorba ca facem ce ne convine. Ca nu convine nimanui sa fie bolnav, sau sa n-aibe bani si etc. Si nu suntem nici singuri, ca mai avem si o familie de care trebuie sa mai tinem cont. E o mare diferenta.
In rest tu ai dreptate, dar eu nu de acea biserica vorbeam.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Postul Sfintilor Apostoli mirelat Sfintii Apostoli Petru si Pavel 35 14.06.2015 18:33:52
Iertarea lui Petru si repunerea lui intre apostoli Ana-Maria N Sfintii Apostoli Petru si Pavel 5 22.05.2012 12:13:02
La Multi Ani PETRU si PAVEL Melissa Generalitati 11 29.06.2011 21:23:27
Imbratisarea Sfintilor Apostoli Petru si Pavel vesalonmaricica Intrebari utilizatori 2 31.05.2010 10:56:09
Lansare de Micromonografie a Bisericii " Sfintii Apostoli Petru si Pavel din Chichis cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 0 29.05.2010 15:29:29