![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Eu am inteles cu totul altceva (din diverse surse) 1. Dumnezeu nu cere nimic de la oameni, in afara de credinta si iubire de aproape. 2. Undeva scria (un articol aici pe site), ca totul a inceput de la 1-2 iudei, care s-au hotarat sa posteasca intr-un fel, in semn de iubire de Dumnezeu, 1 sau 2 zile. Si mie mi se pare asta normal. Adica nu Domnul o cere, ci o facem noi pentru El, ca mod de a ne arata credinta, iubirea pentru El. Nu stiu daca scrie undeva exact in ce fel trebuie facut postul. 3. Am totusi o deruta, pentru ca undeva am vazut un citat care spunea ca Dumnezeu a postit 40 zile si ne-a invatat si pe noi postul. Detalii nu erau (ce anume sa nu mancam, sau ce sa nu facem). Si atunci cum este cu povestea cu iudeii? Ca se contrazic niste lucruri. 4. Parca Petru, sau alt apostol, spunea : cel ce nu posteste sa nu judece pe cel ce posteste si invers. Si mai scrie undeva f.frumos, la slujba de Inviere: cine a postit nu stiu cat sa vina, cine a postit mai putin sa vina si tot asa, o insirare, pana si la cel care n-a postit. Toti sunt bineveniti la "masa". Nimeni sa nu ramana pe afara. Concluzie: postul este ceva bun (atunci cand este facut asa cum trebuie) si este doar o jertfa pentru Dumnezeu, de buna voie. Ar trebui s-o faca fiecare atunci cand poate si crede de cuviinta. Am gasit articolul (f.bun): http://www.crestinortodox.ro/biseric...lui-99629.html
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Postul Sfintilor Apostoli | mirelat | Sfintii Apostoli Petru si Pavel | 35 | 14.06.2015 19:33:52 |
| Iertarea lui Petru si repunerea lui intre apostoli | Ana-Maria N | Sfintii Apostoli Petru si Pavel | 5 | 22.05.2012 13:13:02 |
| La Multi Ani PETRU si PAVEL | Melissa | Generalitati | 11 | 29.06.2011 22:23:27 |
| Imbratisarea Sfintilor Apostoli Petru si Pavel | vesalonmaricica | Intrebari utilizatori | 2 | 31.05.2010 11:56:09 |
| Lansare de Micromonografie a Bisericii " Sfintii Apostoli Petru si Pavel din Chichis | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 0 | 29.05.2010 16:29:29 |
|
|