Citat:
În prealabil postat de Jane Says
Pai nu, dar de ce crezi ca baga cineva ceva cuiva pe gat? Asta fiind forum e normal sa isi apere fiecare credinta in scris, lasand impresia ca se impune. In realitate am fi plini de tact prin aceea ca am tacea sau am refuza sa batem apa in piua pe anumite subiecte mai delicate. Cred ca ar trebui sa ne delimitam putin de ceea ce se intampla pe forum pentru ca totusi dialogurile si conflictele de-aici nu se regasesc si-n viata reala (cel putin asa-mi place sa cred :P).
Eu n-am deloc complexul asta ca noi (adica ortodocsii) bagam ceva pe gatul cuiva sau ca nu-i lasam sa respire in legea lor.
PS: Evreii la care te gandesti tu, probabil la cei ortodocsi, care tin traditia si-asa mai departe, cred ca au ramas si ei destul de putini.
Si nu cred ca e atat de usor sa te convertesti, pentru ei credinta e strans impletita cu apartenenta la poporul lor, ceea ce nu e valabil pentru crestinism, care imbratiseaza intreaga faptura umana indiferent de rasa/nationalitate.
|
Mi-ar placea si mie sa cred asa, dar din pacate vad numai dintr-astea si in viata de zi cu zi... si multi antisemiti, lucru care nu mi se pare drept.
pai tocmai, spuneam ca este foarte greu sa te convertesti la iudaism spre deosebire de crestinism la care convertirea este usoara si accesibila, dar din pacate si superficialitatea este pe masura, pentru ca nu este convingerea din adancul sufletului si acolo unde nu e, nici Dumnezeu nu cere...