Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.04.2010, 13:39:06
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Grrr! Te-o fi creat Dumnezeu maimuta?
Asa se pare :)

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Cum sa ne creeze Dumnezeu imperfecti, cand El i-a creat pe Adam si Eva perfectibili (nu perfecti), dar ei, folosindu-si liberul arbitrul, au ales sa pacatuiasca, desi fusesera preveniti asupra acestui lucru? Si cand a mai venit in lume sa se rastigneasca, tocmai ca sa ne spele pe noi toti de pacatul protoparintilor!!!
Perfectibil implica imperfectiunea

Acum sintem la topicul potrivit, asa ca am sa spun (desi cred ca am mai facut-o) cum e si cu rastingnirea: rastignirea si suferinta unei fiinte omnipotente nu are absolut nici cea mai mica valoare. Trebuia sa fie deci (ceea ce s-a intimplat) muritor pentru ca rastignirea sa valoreze ceva. Aici exista doua variante: Hristos stia ca va invia sau nu era sigur ca va invia; daca era sigur ca va invia, rastignirea sa iarasi era un gest neutru, nu implica nci un sacrificiu pentru el. Ramine varianta 2: Dzeu s-a intrupat in ceva muritor fara sa fie sigur ca va invia. Trecind peste absurdul situatiei (ca ceva nemuritor poate deveni muritor), care credeti ca e discernamintul unei astfel de ratiuni, care risca totul (umanitatea si tot universul) pe o carte?
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parintele Arsenie Boca "interzis" ?? stie cineva ceva ? irodion Generalitati 695 09.10.2014 22:59:31
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Exista "limbo" in ortodoxie? Mihaela Cristina Botezul 11 10.12.2010 19:56:32
Ceva frumos..."invata" ioana30 Generalitati 1 29.11.2010 17:23:12