Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.04.2010, 14:22:51
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
El poate ramine, daca zici ca e numai iubire :)
Care mai e diferenta practica intre dualism si crestinism?
Stiu foarte putine despre dualism. Pot sa-mi imaginez diferenta. Ma corectati voi colegii de forum daca gresesc...
Dulismul considera ca binele si raul sunt egale ca putere si ca vor coexista impreuna la nesfarsit.
Crestinismul crede ca Dumnezeu este cel Atotputernic iar raul este ingaduit doar pentru o perioada limitata.
Reply With Quote
Vechi 22.04.2010, 14:35:13
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Mai usor este sa zicem ca nu se poate impaca prestiinta cu liberul arbitru, nu?
Da, e mai usor sa spui ca 1+1=2 si sa te supui intelectului decit ca ti se spuna ca trebuie sa crezi ca 1+1=3.
Citat:
Eu zic ca ne-a dat suficiente indicii ca sa acceptam ca este o Cauza si un Proniator a toate. Vanitatea este a celor care-si ridica intelectul la rand de idol, cautand explicatii teoretice care-L scot afara din acest mecanism ultra-complex care este Universul. Pastreaza intrebarea pentru momentul in care o sa te intalnesti cu El... Nu uita sa pregatesti si spiciul... :)
Stie de pe-acum ce am sa spun, asa ca il las pe el sa vorbeasca primul
Citat:
E simplu: cum "timp nu va mai fi", noi vom trai intr-o lume in care masura devenirii va fi numai si numai dragostea (sau lipsa ei). Asta ca fapt divers...
Ca fapt divers "vom" depinde de un "timp". Cind nu mai e "timp" nu mai e nici "vom"

Citat:
Hai sa fim sinceri, un african care nu stie de Duminica nu are pacat daca lucreaza Duminica. Pana si la crestini sunt exceptii cand poti lucra in ziua de odihna, daca este cu adevarat necesar si nu sufera amanare. Altele sunt pacatele oamenilor eterodocsi, constiinta le spune care sunt.
Constiinta? Credeam ca cele 10 porunci
Reply With Quote
Vechi 22.04.2010, 14:36:21
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de FiulRisipitor Vezi mesajul
Stiu foarte putine despre dualism. Pot sa-mi imaginez diferenta. Ma corectati voi colegii de forum daca gresesc...
Dulismul considera ca binele si raul sunt egale ca putere si ca vor coexista impreuna la nesfarsit.
Crestinismul crede ca Dumnezeu este cel Atotputernic iar raul este ingaduit doar pentru o perioada limitata.
De ce ii ia, totusi, liberul arbitru?
Reply With Quote
Vechi 22.04.2010, 14:38:44
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Ne-a facut perfectibili, pentru ca noi sa hotaram daca dorim desavarsirea sau caderea. Omul a ales caderea, evident...
Rationamentul tau este gresit, pentru ca uiti faptul ca in Hristos sunt doua firi, una umana si una dumnezeiasca. Omul Hristos se rastigneste pe cruce. Dar astea sunt lucruri prea inalte si nu e bine sa imprastiem tuturor maimutelelor margaritarele noastre, ca sa nu se apuce sa huleasca si mai tare.
Repet, perfectibili putem fi numai daca sintem imperfecti. Pentru ca daca am fi perfecti nu am mai fi perfectibili.
Inteleg ca nu ai raspuns la dilema mea. Preferi sa continui sa hulesc decit sa ma luminezi? :)
Reply With Quote
Vechi 22.04.2010, 14:44:35
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Citat:
De ce ii ia, totusi, liberul arbitru?
Ziceam intr-un post anterior ca pe langa iubire Dumnzeue trebuie neaparat sa aiba si dreptate. Asadar dupa ce li s-a dat si oamenilor si demonilor timp destul (mii de ani probabil...) sa se intoarca la Creator, drept este ca acest timp sa nu fie infinit ca in felul acesta toti ar astepta fara sa se indrepte.
Reply With Quote
Vechi 22.04.2010, 14:50:31
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
Da, e mai usor sa spui ca 1+1=2 si sa te supui intelectului decit ca ti se spuna ca trebuie sa crezi ca 1+1=3.
La Dumnezeu matematica devine suprarationala, de exemplu 1 = 3.

Citat:
Stie de pe-acum ce am sa spun, asa ca il las pe el sa vorbeasca primul
Orice forma de respect va fi apreciata. :)

Citat:
Ca fapt divers "vom" depinde de un "timp". Cind nu mai e "timp" nu mai e nici "vom"
Acum mai e inca timp, deci "vom" are sens acum. In Eonul nr. 8, ceasul va sta. Nici ingerii nu stiu ce si cum va fi Ziua urmatoare, d-apoi noi.

Citat:
Constiinta? Credeam ca cele 10 porunci
Ai deja suficiente cunostinte teologice, nu cred ca nu stii pentru cine s-au dat in scris poruncile. Si cum vor fi judecati cei care traiesc in jungla.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 22.04.2010, 14:50:35
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Care mai e diferenta practica intre dualism si crestinism?
Creștinismul nu este dualism, ci culmea monismului. Există un singur principiu: Dumnezeu, care este Binele. Iar Răul este absența (sau îndepărtarea) de Bine. Răul nu are, așadar, "existență ontică".
Vorbind cu tufișul arzător pe muntele Horeb, Moise e foarte preocupat că nu știe ce nume să folosească atunci când vorbește cu Dumnezeu și nu știe ce nume să folosească atunci când la va vorbi oamenilor despre această întâlnire. "Eu sunt Cel ce sunt" spune Dumnezeu. Răul nu este. Numai Dumnezeu este.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 22.04.2010, 14:52:19
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de FiulRisipitor Vezi mesajul
Ziceam intr-un post anterior ca pe langa iubire Dumnzeue trebuie neaparat sa aiba si dreptate. Asadar dupa ce li s-a dat si oamenilor si demonilor timp destul (mii de ani probabil...) sa se intoarca la Creator, drept este ca acest timp sa nu fie infinit ca in felul acesta toti ar astepta fara sa se indrepte.
De ce ar fi finit, crezi ca nu are rabdare?
Crezi ca face ca noi cind ne legam o mingiuta cu un elastic de degete, o aruncam si sintem curiosi daca ea se va intoarce inapoi in palma?
Reply With Quote
Vechi 22.04.2010, 14:57:16
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Acum mai e inca timp, deci "vom" are sens acum. In Eonul nr. 8, ceasul va sta. Nici ingerii nu stiu ce si cum va fi Ziua urmatoare, d-apoi noi.
Nu poti vorbi despre ce vei face dupa ce se opreste timpul, asa cum nu poti vorbi despre ce a fost inainte de aparitia timpului, poti doar sa elucubrezi.
Reply With Quote
Vechi 22.04.2010, 14:58:07
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Creștinismul nu este dualism, ci culmea monismului. Există un singur principiu: Dumnezeu, care este Binele. Iar Răul este absența (sau îndepărtarea) de Bine. Răul nu are, așadar, "existență ontică".
Vorbind cu tufișul arzător pe muntele Horeb, Moise e foarte preocupat că nu știe ce nume să folosească atunci când vorbește cu Dumnezeu și nu știe ce nume să folosească atunci când la va vorbi oamenilor despre această întâlnire. "Eu sunt Cel ce sunt" spune Dumnezeu. Răul nu este. Numai Dumnezeu este.
Pai ar trebui atunci sa lamuresti cum e cu dracul care face si drege
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parintele Arsenie Boca "interzis" ?? stie cineva ceva ? irodion Generalitati 695 09.10.2014 22:59:31
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Exista "limbo" in ortodoxie? Mihaela Cristina Botezul 11 10.12.2010 19:56:32
Ceva frumos..."invata" ioana30 Generalitati 1 29.11.2010 17:23:12