![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dulismul considera ca binele si raul sunt egale ca putere si ca vor coexista impreuna la nesfarsit. Crestinismul crede ca Dumnezeu este cel Atotputernic iar raul este ingaduit doar pentru o perioada limitata. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
![]() Citat:
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Inteleg ca nu ai raspuns la dilema mea. Preferi sa continui sa hulesc decit sa ma luminezi? :) |
|
||||
|
||||
![]()
Ziceam intr-un post anterior ca pe langa iubire Dumnzeue trebuie neaparat sa aiba si dreptate. Asadar dupa ce li s-a dat si oamenilor si demonilor timp destul (mii de ani probabil...) sa se intoarca la Creator, drept este ca acest timp sa nu fie infinit ca in felul acesta toti ar astepta fara sa se indrepte.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Ai deja suficiente cunostinte teologice, nu cred ca nu stii pentru cine s-au dat in scris poruncile. Si cum vor fi judecati cei care traiesc in jungla.
|
||||
|
||||
![]()
Creștinismul nu este dualism, ci culmea monismului. Există un singur principiu: Dumnezeu, care este Binele. Iar Răul este absența (sau îndepărtarea) de Bine. Răul nu are, așadar, "existență ontică".
Vorbind cu tufișul arzător pe muntele Horeb, Moise e foarte preocupat că nu știe ce nume să folosească atunci când vorbește cu Dumnezeu și nu știe ce nume să folosească atunci când la va vorbi oamenilor despre această întâlnire. "Eu sunt Cel ce sunt" spune Dumnezeu. Răul nu este. Numai Dumnezeu este.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Crezi ca face ca noi cind ne legam o mingiuta cu un elastic de degete, o aruncam si sintem curiosi daca ea se va intoarce inapoi in palma? |
|
|||
|
|||
![]()
Nu poti vorbi despre ce vei face dupa ce se opreste timpul, asa cum nu poti vorbi despre ce a fost inainte de aparitia timpului, poti doar sa elucubrezi.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Parintele Arsenie Boca "interzis" ?? stie cineva ceva ? | irodion | Generalitati | 695 | 09.10.2014 22:59:31 |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Exista "limbo" in ortodoxie? | Mihaela Cristina | Botezul | 11 | 10.12.2010 19:56:32 |
Ceva frumos..."invata" | ioana30 | Generalitati | 1 | 29.11.2010 17:23:12 |
|