Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.04.2010, 21:51:39
antoniap
Guest

Implicit

Sa ne gandim, totusi, ca in Postul Mare sunt multe ispite. Totusi nicaieri Danion nu-i numeste eretici nici pe parintele Cleopa si nici pe parintele Arsenie Boca. Poate ar fi putut sa atraga atentia asupra unor greseli cu voie sau fara voie din operele celor doi duhovnici cu mai multa dragoste. Dar greseala este greseala indiferent cui ii apartine. Daca este aratata in scopul protejarii semenilor eu nu cred ca este grav.

Nu cred ca parintii Arsenie Boca si Cleopa isi doresc sa fie idolatrizati. Au facut multe lucruri placute lui Dumnezeu pentru care merita sa fie pretuiti sincer. Intr-o viata de om chiar si un mare duhovnic poate avea momente dificile cand nu are taria de a se mai lupta pentru fiecare provocare. Noi care ii pretuim, fie trecem sub tacere aceste momente, fie le spunem, asumandu-ne un risc, insa: de a deveni incomozi pentru cei care ii idolatrizeaza. Daca trecem sub tacere o eroare, aceasta poate fi citata ca sursa de referinta pentru alte erori si mai grave. De aceea, cred ca, primeaza iubirea fata de Dumnezeu in toate si apoi fata de aproapele, indiferent daca este duhovnic sau crestin de rand.

O critica constructiva este binevenita pentru oricine. Ocara este mai buna ca lauda adesea. Caci atunci cand ne arata cu sinceritate greselile, cei care ne par adversari sunt de fapt prieteni necrutatori. Lauda poate contribui la accentuarea mandriei, a trufiei si slavei desarte, in timp ce critica poate duce spre progres duhovnicesc, caci ne invita la autoanaliza. Sper ca Danion va avea puterea de a-i ierta pe cei care i-au rastalmacit cuvintele si va tine cont de remarcile facute cu caldura sufleteasca de crestin. De asemenea, imi doresc ca disensiunile sa se anihileze, caci e usor sa darami, dar greu e sa costruiesti tu insuti ceva.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Stie cineva? delia31 Biserica Ortodoxa Romana 8 06.12.2013 20:08:13
Stie cineva...? Noesisaa Generalitati 14 07.05.2011 12:05:14
stie cineva felixlivadaru Din Noul Testament 6 25.08.2010 00:31:42
Stie cineva??????? pui Generalitati 10 24.10.2008 12:46:18
Stie cineva..???? tigerAvalo9 Generalitati 6 20.09.2008 17:18:04