Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.04.2010, 13:45:56
hmiron hmiron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.08.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerinul Vezi mesajul
Dar parerea mea e ca musulmanii sunt cei mai obtuzi. In Arabia platesti impozit mai mare daca esti crestin, in Egipt cam greu cu accesul in universitati daca esti crestin, etc. Este un fundamentalism brutal!
Sa nu confundam fundamentalismul cu conservatorismul - cu toate ca la unele confesiuni aceste concepte se suprapun pe anumite tronsoane.

Citat:
În prealabil postat de Pelerinul Vezi mesajul
Ca a fost dat exemplul comunitatii Amish: pai despre ce fel de conservatorism vorbim? Despre cel in care nu deranjez pe nimeni sau cel in care daca nu esti ca mine te-am distrus?!
Nu se pusese problema asa. Nu despre deranjarea celor din jur vorbeam, ci despre respingerea schimbarii si a introducerii noului. Amish se incadreaza perfect, ei refuzand avansurile tehnologiei moderne si preferand sa ramana la tehnologie de ev mediu. Sa nu credeti ca sunt vreo secta in care oamenii isi lasa in urma biroul si prajitorul de paine ca sa se limiteze la opait si la muls vacile, ei au o vechime de cateva sute de ani si pe vremea cand comunitatea lor a luat fiinta nu se inventasera multe. Intr-atat de inchise sunt comunitatile Amish incat deja au o problema cu lipsa diversitatii genetice.

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Conservatorism nu înseamnă refuzul schimbării, nu înseamnă a nu avea curent electric sau calculator. Conservatorism înseamnă a fi atent să nu se facă schimbări numai de dragul schimbării: a veghea pentru caracterul organic al schimbărilor, pentru ca noul să nu fie în răspăr cu vechiul.
Ba exact asta inseamna, refuzul schimbarii. Pastrarea obiceiurilor intocmai, impotriva nevoilor sau presiunilor care apar in decursul timpului. Ortodoxia se mandreste ca nu a schimbat virgule in cartile sale sfinte timp de doua mii de ani, ca pastreaza traditia intacta. Vrei sa-mi spui ca ortodocsii n-ar accepta schimbari de dragul schimbarii, dar ar accepta "schimbari motivate"? Sa fim seriosi.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
renuntare la religie 111111111111 Intrebari utilizatori 30 08.08.2013 21:12:16
Religie alternativa CristanN29 Despre Biserica Ortodoxa in general 8 25.11.2010 12:05:42
Ce fel de religie sa imi doresc? MariaB Biserica Romano-Catolica 42 18.10.2010 02:17:29
Religie Darkanian Pocainta 4 07.12.2009 12:20:13