Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.04.2010, 01:53:44
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Si cand ma uit vad ca slujba lor de duminica se cheama: "Viering rond schrift en tafel." (, fara capitalizare, Celebrare in jurul scrierii si mesei, in traducere) M-am gandit ca precis nu-s catolici acolo, or fi vreun fel de protestanti, ca altfel ar fi spus ceva gen Heilige Mis, sau Hoog Mis sau Eucharistieviering.
Asta, nu poate fi un exemplu. Or fi bine intenționați, dar iadul e pavat cu intenții bune. Poți să-ți bați joc de Cristos fără să-ți dai seama. Iartă-i, Doamne, că nu știu ce fac! Când aud de "masă" în loc de "altar" deja mi se pare suspect. Așa ajunge Divina Missă să fie mai degrabă un șpriț cu prietenii decât actualizarea Jertfei.

Părerea mea, dacă vreți să vedeți frumusețea tremendă a ritualului apusean, să mergeți la liturghii tridentine. Veți vedea ce anume a hrănit Biserica timp de secole, de la Sf Augustin la Sf Padre Pio. Dar, dacă nu aveți Missal, e preferabil să mergeți la o Missa Cantata sau o Missa Solemnis (Pontificalis), deoarece Missa Communis vi se va părea plicticoasă dacă nu sunteți familiarizată cu rubricile ei.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Slujbe or fi sau nu prea lungi la bisericile noastre? patinina34 Biserica Ortodoxa Romana 66 09.01.2013 21:53:08
Dialogul BOR cu BC si bisericile crestine mihailt Biserica Ortodoxa Romana 38 11.07.2011 17:29:40
Bisericile din Apocalipsa joseph_ben_iacob Secte si culte 36 01.01.2011 14:38:29
Simbolul de Credinta in Bisericile Protestante georgeval Biserici Protestante 15 03.07.2010 17:49:34
Conferinta "Bisericile si Europa" la Sibiu PadreCory Stiri, actualitati, anunturi 3 11.04.2008 14:57:10