Citat:
În prealabil postat de maria32
Absolut de acord cu toate cele zise de tine draga mea mai putin cu un lucru, daca-mi este ingaduit. eu nu cred ca "threadurile astea sunt deschise pentru a lansa polemici..." ci cred ca rostul lor este sa ne sfatuim unii pe altii, sa ne spunem parerile si nu sa "polemizam"...
uite ca pic si eu in pacatul de a incerca sa fac "educatie lingvistica" pe aici (sa-mi fie cu iertare)
POLÉMIC, -Ă, polemici, -ce, s.f., adj. 1. S.f. Discuție în contradictoriu, controversă pe o temă literară, științifică, politică etc. 2. Adj. Care ține de polemică (1), cu tendință de polemică, privitor la polemică; critic, combativ, contradictoriu. – Din fr. polémique. (conform DEX)
|
Da, de acord si eu...insa genul acesta de intrebari conduc automat la polemici, de ce??...pentru ca nu e un subiect lipsit de controverse...asta datorita punctelor de vedere diferite sau a nuantelor diferite pe care le poate vedea fiecare, evident!
De ce spun polemici, pentru ca se creeaza impresia ca unii gresesc, ba pentru ca unii nu sunt destul de credinciosi sau indeajuns de crestini neputand iubi destul pentru a se casatori cu o desfranata/desfranat...ba ca daca pronunti cuvantul desfranat si spui ca nu te-ai casatori cu acest gen de oameni, dai cu pietre si judeci...ori mie mi se par total neavenite aceste concluzii prost intelese.
Hristos a iubit SI PE pacatosi, dar a iubit omul in general, firea umana variata...si tocmai de aceea nu poate exista o ierarhizare intre cel care se casatoreste cu o desfranata...si intre cel care se casatoreste cu o crestina pe aceeasi treapta duhovniceasca ca si el, sau intre calificativele primite de ei, asta chiar numai Dumnezeu stie!...iar noi suntem liberi sa ne casatorim cu cine ne place, si sa nu ne casatorim cu cine nu ne place...simplu!!!