![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Acel cuvant, atingand intentionat, m'a mahnit si am cautat sa arat ca si luat in sine, nu este ceva rau. Si, ca tot am ramas pe cuvintele acestea... Uneori, prin "geamul de la bucatarie" totul poate fi vazut mai bine. Depinde de inima si mintea celui care priveste. A sta intr'un loc si a avea asezare, atrage mila si dragostea lui Dumnezeu, care lumineaza mintea si incalzeste inima. Plus ca, a sta in bucatarie, de cele mai multe ori, este urmare a dragostei pentru cei dragi. Este jertfa si bucurie. Citat:
Pe vames il gaseste in Templu, plangand, iar pe vames il gaseste tot in Templu, dar laudandu'se... ce va fi cu fiecare ?! Citat:
Sfantul Ioan Gura de Aur, vorbind despre Sfantul Apostol si Evanghelist Matei, spune: Imi place sa il numesc "Matei vamesul", mai mult decat "Matei Evanghelistul", caci tocmai prin aceasta se arata mai mult puterea si lucrarea lui Dumnezeu. Nu trebuie uitat ce a fost si ce a ajuns, din vames lipsit de orice omenie si hot a ajuns Apostol si Evanghelist. Tocmai atunci cand Dumnezeu le alege pe cele slabe si proaste, spre a le rusina pe cele tari si mandre ale lumii, El isi arata puterea si harul Sau cel intaritor, curatitor si sfintitor. (parafrazat)
"Va spun ca pentru orice cuvant desert, pe care-l vor rosti, oamenii vor da socoteala in ziua judecatii." (Matei 12,36) Last edited by windorin; 18.02.2010 at 09:55:22. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca tu crezi ca cineva se schimba asa peste noapte "ca tilharul de pe cruce" ar trebui sa patrunzi mai mult manifestarea realitatilor SOCIALE din jur. Este usor sa visezi la tot felul de scenarii dragute si care pica bine( nu necesita nici un efort), insa realitatea vietii( daca faci parte din ea si nu tii capul in nisip ca strutul) este CU TOTUL ALTA. Stiu, este neplacut sa aflam lucrul acesta, dar Dumnezeu ne vrea TREJI, constienti nu visatori. Sau poate tu crezi ca psihologia umana era altfel pe vremea Mintuitorului si schimbarea firii si a fiintei se facea clipind din ochi? Daca este asa atunci sigur evenimentele se petreceau pe alta planeta ca-n filmele SF :). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Trebuie sa recunosti, metafora a fost aleasa foarte bine, pentru ca descrie exact ceea ce vrea sa si transmita...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai precis, nu vad care e legatura cu calcatul in strachini la care Felix e mare maestru (sa nu uitam de topicul pe care l-a deschis acum vreun an, doi... in care discuta toate cele despre doamna care acum ii este sotie). Last edited by mirelat; 19.02.2010 at 07:25:31. Motiv: sters link |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca nu as fi cunoscut langa mine un astfel de om, nu as fi indraznit sa afirm. Cel mai bun prieten al meu "s'a schimbat" in mai putin de "peste noapte". Faptul ca poate sunt visator nu il neg. Oi fi, fara sa imi dau seama. Nadajduiesc insa sa nu pierd contactul cu realitatea. Imi plac oamenii si stau foarte mult cu ei, dea Domnul sa'mi ajute acest lucru. Citat:
Insa eu nu scriu pentru el, cele pe care le scriu. Le scriu pentru ca imi vin in minte. Aici, toti punem tot ce avem... ca macar unii sa se foloseasca. Eu de altii si altii de mine, dupa putere. Fiecare este liber. Nu acuz, chiar daca uneori pare ca vorbesc "ca unul care le stie pe toate". Nu stiu inca multe. Citat:
Am vrut sa spun ca tocmai marii pacatosi, care si'au venit in fire trebuie propovaduiti lumii, spre a vedea... ca se poate !! Sfanta Maria Egipteanca este cinstita si propovaduita in toata Biserica Ortodoxa, pentru intoarcerea ei. Cum ar fi fost sa zica parintii de langa Sfantul Zosima: "Aoleo, cum sa indraznim sa citim o asemenea fapta in biserica ?!"
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cu totii cred ca avem si un dram de visare, idealuri...insa realitatea nu se rezuma numai la experienta noastra de viata, sau la modul cum o privim...pentru ca fiecaruia in parte i se pot descoperi diferite aspecte, unghiuri, invataminte...
|
||||
|
||||
![]()
P.S. Iar schimbarea asta peste noapte nu implica numai....schimbare in bine
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Faza cu "schimbatul" in ceea ce priveste desfranarea si alte patimi nu presupune o schimbare cu 180 de grade a firii noastre, ci o eliberare de ele. Ori, daca pana azi-noapte X a facut amor cu o mie de barbati, considerand ca e OK, nici o problema, iar astazi o loveste revelatia ca "hm, de ce mi-am irosit eu viata asa si de ce mi-am batut joc de corpul meu atatia ani, cu ce am ramas, cu nimic, cu nici un pic de dragoste in urma tuturor acelor cautari", eu as zice ca deja e ALT om decat era aseara fie si numai pentru faptul ca si-a pus intrebarea asta care ii poate influenta radical viata. La un moment dat mizeria, mai ales cand e foarte multa, se termina, se satura omul, se dezgusta, o da la o parte.
Mai curand *nu* "ne schimbam" atunci cand in viata noastra exista doze mici-medii, dar constante, de rautate/patima, pe care le putem ascunde sub masca respectabilitatii chiar si-n proprii nostri ochi. Dar oamenii care au experiente nasoale de tot, ajungand pana la stadiul de mocirla, cred ca au o rata de "schimbare" in bine, dupa constientizare, mai mare decat doamnele-bine din societate care desi ar avea motive sa-si faca o autocritica, nu si-o vor face niciodata atat de brutal ca o fosta dama de consum (platit sau nu) a carei rusine a fost evidenta si pentru familie, si pentru societate si in ultima (si cel mai important) si pentru ea insasi. Nu zic ca toate o fac, nici nu zic ca e calea de dorit, dar cazuri de-astea exista, Dumnezeu le stie.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Exista si oameni care se schimba, exista si unii care nu au nevoie de schimbari radicale, oameni care nu ajung sa penduleze intre extreme, si unii care se schimba si prin semne mai mici....pe care le pot percepe...si tot asa, exista de toate, dar nu e ideal sa ne imaginam acum ca vai ce frumos e sa te schimbi peste noapte. Da, eu una nu as avea incredere in persoanele a caror viata nu merge cumva pe aceeasi linie cat de cat, si care ieri au fost infractori, drogati...azi oameni de incredere, si nu ma intereseaza cum as fi catalogata...insa cert este ca mi-ar ramane mereu semne de intrebare legate de verticalitatea lor, si apoi unde scrie ca cine se schimba peste noapte, e bun schimbat?...pai nu, asta se vede la finalul vietii abia... Nu stiu, macar atat mi-am dorit de la omul de alaturi...sa imi poate spune, atunci, in acel moment..si sigur pe ceea ce spune, ca ceva anume nu va face niciodata...pentru ca ii repugna, pentru ca e incompatibil cu structura lui sufleteasca, cu educatia...cu ceva din el. Nu imi plac oamenii care afirma" never say never!"..de ce? ..pentru ca acei oameni, recunosc nesiliti de nimeni...ca sunt capabili de fapt de orice, ca in mintea lor nu exista limite...si nu se stie DACA vor aparea vreodata, pentru ca nu se stie de asemenea daca va ajunge sa isi doreasca. Cu totii cadem, dar e altceva sa cazi...decat sa iti placa aceasta cadere si sa te predai ei oricand si oricum...fara a analiza macar cat de cat lucrurile inainte, si a simti prin ceva din tine ca esti pe cale sa cazi, ca vrei sa lupti...nu poti, dar vrei...eu asa vad lucrurile.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
cu ce fel de om v-ati casatori? | aradeanu | Generalitati | 179 | 21.07.2014 17:22:04 |
Cine da lui isi da, cine face lui isi face | spre_rasarit | Generalitati | 0 | 11.10.2011 13:18:21 |
cine/ce sunt? | victortiti89 | Din Noul Testament | 1 | 29.05.2011 18:31:25 |
cine ma ajuta? | Hartford | Muzica Bisericeasca | 4 | 30.09.2010 04:03:37 |
Cine stie? | Adriana Cluj | Generalitati | 2 | 26.08.2010 21:36:05 |
|