Citat:
În prealabil postat de Delirul
Ma crezi sau nu, personal provin dintr-o familie cu parinti divortati si stiu foarte bine despre ce vorbesc. Dumnezeu a deschis ochii mamei mele inainte de a se casatori, fiindca mi-a povestit, dar pur si simplu nu a vrud sa priveasca adevarul in fata, fiindca adevarul este cel mai dureros. Multi prefera o minciuna frumoasa in schimbul unui adevar dureros. Barbatul este capul familiei, este capitanul daca vrei considerand ca familia este ca o nava pe marea vietii. Capitanul nu ar putea sa struneasca o nava fara secundul si marinarii sai. Pentru ca lucrurile sa mearga bine trebuie ca intre secund, capitan si marinari sa existe o intelegere deplina, altfel se ajung la revolte si este posibil ca in urma acestora sa se piarda si nava cu tot echipajul sau
Barbatul nu este capul familiei in sensul in care este privit acest lucru de societate, ci in sensul crestin ortodox. In casnicia in care exista sclavie, acolo nu mai exista casnicie. Dar daca s-a ajuns la nunta, atunci ai o datorie foarte mare fata de Dumnezaeu si juramantul facut in fata altarului. Iar casnicia cam trebuie pastrata chiar si cu pretul vietii, atat este de mare aceasta taina pe care putin o inteleg, mai ales noi tinereii de astazi.
|
eu cred altfel... Eu consider ca intr-o familie CAPUL este Dumnezeu, iar cei doi parteneri sunt egali si tb sa se completeze unul pe altul si sa fie ca Unul, precum Dumnezeu e UNUL. Aceasta imagine de familie mi-e sfanta. Aceasta este dupa mine adevarata casatorie in Dumnezeu si un model pentru copiii care cresc in aceasta familie.