Citat:
În prealabil postat de Fani71
Anna, sa stii ca te inseli cu interpretarea ta. Faptul ca Adam a cunoscut-o pe Eva dupa cadere nu inseamna ca dragostea, si unirea sexuala, nu erau programate si pentru inainte de cadere. Ele erau virtual si acolo, ca de aia l-a facut Dumnezeu pe oameni barbat si femeie. Daca nu ar fi fost caderea, sexualitatea ar fi fost altfel, nu stim cum, insa nu ar fi fost periculoasa si alunecoasa ca acuma. La fel si dragostea. Asta cred ca vrea sa zica autorul. Dumnezeu le-a dat de altfel porunca lui Adam si Eva 'cresteti si va inmultiti' inainte de cadere. Deci era prevazut unirea lor fertila dinainte de cadere; independent de ea.
|
Asa este, i-a facut barbat si femeie.. Totusi nu am gasit inca in literatura patristica pe cineva care sa afirme ca au existat legaturi intime in inainte de cadere.
Acum, daca au fost facuti barbat si femeie deoarece Dumnezeu stia.. asta este alta discutie..
Totusi, ma gandesc ca si eu port plasturi pretutindeni cu mine (prestiinta! fiul meu inevitabil se loveste). Insa nu as putea afirma ca un copil pansat este unul "ca nou"/sanatos.. Cam asta este cu starea virtuala a sexualitatii (este un pansament doar).